Filodeeg met brie en peer hapjes

Filodeeg is een geweldig product om de allerlekkerste warme krokante borrelhapjes mee te maken. Filodeeg met brie is heerlijk krokant na het bakken, dat maakt de hapjes heel erg lekker. Deze filodeeg hapjes met brie zijn heel makkelijk te maken.

Deze hapjes met peer zijn super lekker. Pas op voor de peer, die is loeiheet na het bakken. Deze hapjes kan je prima gebruiken als borrelhapje, maar ook als voorgerechtje is het een prima keuze.

brie met peer in filodeeg
brie met peer in filodeeg

Ingrediënten voor filodeeg met brie en peer

  • 1 pak filodeeg
  • 1 peer (handpeer zoals doyenne du commice)
  • 50 gram roomboter
  • 1 punt roombrie
  • 2 eetlepels honing
borrelhapjes met peer
borrelhapjes met peer

Zo maak je filodeeg hapjes met brie en peer

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Ontdooi het filodeeg onder een vochtige schone theedoek
  • Snij het filodeeg in 4 delen
  • Smelt de boter in een pannetje
  • Smeer de filodeeg vierkantjes in met de gesmolten boter
  • Leg 3 velletjes steeds een beetje gedraaid op elkaar
  • Schil de peer en snij de peer in blokjes
  • Leg op ieder ‘sterretje’ een klein beetje peer en een blokje brie
  • Vouw de punten naar elkaar toe en bind het vast met een touwtje
  • Bak de hapjes af in de oven
  • Na ongeveer 12 minuten zijn de peer met brie hapjes klaar
  • Doe nog een klein beetje honing over de hapjes
  • Dat laatste is handig als je het hapje als voorgerecht gebruikt. Als je een borrelhapje wil maken kan je de honing beter apart in een bakje klaarzetten zodat je het hapje kan dippen.

Meer lekker hapjes met filodeeg

Op deze site staan heel veel recepten voor borrelhapjes met filodeeg. Met deze knop kom je op een overzichtspagina met alle filodeeghapjes.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.