Fenegriek kaas mini quiche

Fenegriek is een vrij onbekend ingrediënt maar het is wel heel erg lekker. Oorspronkelijk komt het uit Mesopotamië. Tegenwoordig telen ze het ook in Centraal-Azië.

Zowel de zaden als de bladeren kunnen gebruikt worden in de keuken, een lekker efficiënt plantje dus.

De zaadjes hebben een nootachtige smaak en daarom smaakt het heerlijk in kaas.

Fenegriek kaas kun je het beste kopen bij een echte kaasspecialist. In de supermarkt zal je het waarschijnlijk niet vinden. Op zich geen probleem, in veel steden zijn prima kaaswinkels te vinden en als je daar bent doe je ook altijd weer nieuwe ideeën op voor andere lekkere hapjes met onbekendere kazen. Een dergelijk bezoekje aan een kaaswinkel is eigenlijk altijd een feestje voor mij.

Ingrediënten voor mini quiche met fenegriek kaas

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • 100 gram fenegriekkaas
  • 1 ei
  • 2 eetlepels slagroom
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 bosuitjes
  • 1 theelepel olie (voor het invetten van de muffin bakvorm)

Bereiding Fenegriek kaas hapjes

  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • Haal het bladerdeeg uit de vriezer en laat het ontdooien op het aanrecht
  • Snij de fenegriek kaas in heel kleine blokjes
  • De bosuitjes schoonmaken en in dunne ringetjes snijden
  • In een kom klop je het ei los met de slagroom en de bloem
  • Dan de fenegriek kaas er door heen roeren samen met de bosuitjes
  • Neem nu een muffin bakvorm en vet de holletjes even in met wat olie
  • Snij de ontdooide plakjes bladerdeeg in vieren en bekleed elk holletje met zo’n klein plakje bladerdeeg
  • Schep in elk holletje een schepje van het kaasmengsel
  • Nu kan het muffinblik de oven in en na ongeveer 15 minuten zijn je Fenegriek kaas mini quiches klaar.
  • Warm opdienen

met een muffin bakblik maak je in een handomdraai een fenegriek kaas mini quiche

met een muffin bakblik maak je in een handomdraai een fenegriek kaas mini quiche

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.