Eenvoudige bladerdeeghapjes met geitenkaas en walnoten

Bladerdeeghapjes met geitenkaas zijn altijd een succes bij een feestje of een verjaardag. Iedereen grijpt altijd meteen naar de warme hapjes. Dat is ook wel logisch, want dit zijn super lekkere geitenkaashapjes.

Het leuke van bladerdeeghapjes is dat ze er heel mooi uit zien, maar dat het heel eenvoudig is om ze zelf te maken. Zelfgemaakte bladerdeeghapjes zijn meestal ook veel lekkerder dan de versies die je in de supermarkt kunt kopen. Daar zit altijd te weinig vulling in. Dan zit je alleen maar bladerdeeg te kanen in dat is niet de bedoeling wat mij betreft.

Met dit recept maak je acht lekkere borrelhapjes

Eenvoudige bladerdeeghapjes met geitenkaas en walnoten uit de oven

Eenvoudige bladerdeeghapjes met geitenkaas en walnoten uit de oven

Ingrediënten voor eenvoudige bladerdeeghapjes met geitenkaas en walnoten

  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 100 g zachte geitenkaas
  • 4 walnoten
  • 4 theelepels honing
  • een losgeklopt eigeel
  • 1 theelepel tijm

Hoe maak je eenvoudige bladerdeeghapjes met geitenkaas?

  • Verwarm de oven voor op 200°
  • laten plakjes bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • snij ieder plakje bladerdeeg diagonaal door, je hebt dan acht driehoekjes

Diagonaal doorgesneden bladerdeeg

  • kraak de walnoten open en hak de walnoten fijn
  • verkruimelde zachte geitenkaas in een kommetje
  • door de gehakte walnoten bij de geitenkaas
  • doe nu wat honing en tijm bij de geitenkaas en walnoten in het kommetje
  • schep de inhoud van het kommetje goed door elkaar
  • verdeel het geitenkaas mengsel over de acht driehoekjes, laat een helft van de driehoekjes vrij
  • vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe zodat je en kleiner driehoekje krijgt
  • duw de randjes goed aan
  • kloppen eigeel los en bestrijk de bladerdeeghapjes met geitenkaas met het eigeel (dan krijgen ze een mooi glanzend laagje aan de buitenkant)
  • leg de bladerdeeghapjes met geitenkaas op een vel bakpapier op een bakplaat
  • zet de bakplaat met de hapjes in de voorverwarmde oven
  • na ongeveer 15 minuten zijn je geitenkaas hapjes mooi goudbruin geworden
  • ik serveer deze hapjes altijd warm, maar ook koud zijn ze erg lekker

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.