Dipsaus maken voor rauwkost

Naast alle lekkere, maar helaas ook calorierijke, borrelhapjes kan je ook lekkere rauwkost serveren als borrelhapje. Vooral kinderen doe je vaak een plezier met gewoon een paar schijfjes komkommer (want dat kennen ze)

Nou is gewoon rauwkost zonder iets wel een beetje kaal als borrelhapje, ik maak er wel altijd een lekkere dipsaus bij voor de liefhebbers. Zelfgemaakte dipsaus is ook vaak veel lekkerder dan de dipsausjes die je in de winkel koopt, en nu weet je tenminste wat er allemaal in zit. Een lekkere variant op de mayosausjes is een dipsaus met yoghurt en crème fraiche en lekkere kruiden. Lees hier onder het recept hoe je zelf eenvoudig zo’n dipsaus in elkaar kan draaien.

Voor de rauwkoststengels en rauwkoststicks kan je worteltjes, komkommer, paprika, zoete puntpaprika, radijsjes en nog veel meer soorten groente gebruiken.

Recept voor rauwkost dipsaus met kruiden

  • 125 gram volle yoghurt
  • 125 gram crème fraiche
  • 6 takjes verse peterselie
  • 6 takjes bieslook
  • 1 teentje knoflook
  • 1,5 eetlepel dille
  • 2 theelepels dragon
  • 1 theelepel citroensap
  • Versgemalen peper en zout
met peterselie kan je ook lekkere dipsaus maken

met peterselie kan je ook lekkere dipsaus maken

Hoe maak je lekkere dipsaus voor bij de rauwkost?

  • In een kom doe je de yoghurt en de crème fraiche, roer door elkaar
  • Knip de peterselie en de bieslook heel fijn en doe die bij het yoghurt- crème fraiche mengsel
  • Teentje knoflook uitpersen en ook bij het mengel doen
  • Dragon, dille en citroensap toevoegen en alles goed door elkaar roeren
  • Breng de dipsaus op smaak met versgemalen peper en zout
  • Bewaar deze dipsaus afgedekt in de koelkast tot gebruik

verse rauwkost met dipsaus

verse rauwkost met dipsaus heerlijk!

Latest Comments

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.