De 10 meest traditionele borrelhapjes

Sommige borrelhapjes zijn op vrijwel ieder feestje terug te vinden. Deze traditionele borrelhapjes lijken rages zoals opgerolde wraps of meer recent hapjes in een glaasje prima te overleven.

Vaak doen we een beetje minachtend over de klassiekers onder de borrelhapjes, ze zijn niet culinair genoeg volgens de culinaire hotemetoten. Toch zijn het meestal juist deze traditionele hapjes die als eerste op zijn bij een borrel of een feestje. De reden? Waarschijnlijk omdat ze gewoonweg heel erg lekker zijn.

Om je een beetje op weg te helpen bij deze keuze van welke hapjes je zelf wil gaan maken een overzichtje van de 10 meest traditionele borrelhapjes ooit(niet op volgorde van belangrijkheid)

het traditionele kaasplankje

het traditionele kaasplankje

 1. Bitterballen. Wie lust ze niet? 5 minuten in de frituurpan en klaar zijn ze. Traditioneel met mosterd serveren natuurlijk
 2. Frikandel hapje. Je kunt zelf een frikandel voor het frituren in 5 stukjes snijden of je koopt ze op borrelhapjes formaat. Serveren met een flinke klodder mayonaise of currysaus
 3. Kaas en worst met een augurkje of een zilveruitje. Augurk in plakjes snijden en met een prikkertje vastmaken aan het blokje kaas of worst. Een beetje mosterd op de rand van het bordje.

  zalm met kruidenkaas ook zo'n klassiek borrelhapje

  zalm met kruidenkaas ook zo’n klassiek borrelhapje

 4. Toastje met zalm en kruidenkaas. Beetje kruidenkaas op het toastje smeren en daar dan een plakje gerookte zalm op leggen.
 5. Kaasplankje. Een melange van diverse kaasjes. Vaak met zachte Franse kaasjes, blauwader kaas en milde kaasjes zoals port salut
 6. Mini Saucijzenbroodjes. Lekker bladerdeeg hapje. Kant-en-klaar te koop maar je kunt deze borrelhapjes ook prima zelf maken. Een paar minuten in de oven en je kunt ze lekker uitserveren.
 7. Hamrolletjes met asperges. Vaak ook met een augurkje.
 8. Gevulde eieren. Eenvoudig om zelf te maken. Vaak met bacon, spek of andere pittige vleeswaren
 9. Toastje met brie of camembert. Lekker, romige Franse kaas op een toastje
 10. Bladerdeeghapjes. Plakjes bladerdeeg vullen met kaas, vlees, spinazie of andere lekker dingen. Daarna aflakken met wat ei en een paar minuten in de oven.

Deze lijst is verre van compleet, er zijn natuurlijk nog veel meer klassiekers te bedenken. Vul maar aan hieronder bij de comments.

Latest Comments

 1. J.A.Jong 13/06/2015
 2. Willemijn 21/12/2015
  • admin 31/12/2015
 3. Claudia 30/09/2016

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.