Dadels met spek en geitenkaas

Deze tapas kun je heel eenvoudig zelf maken. In no time heb je zelf heerlijke borrelhapjes gemaakt die gretig aftrek zullen vinden op elk feestje. Prettig is ook dat je de voorbereidingen prima ruim van te voren kunt doen zodat je niet de hele tijd in de keuken staat terwijl je vrienden lekker staan te borrelen. Zorg er voor dat je tapasprikkertjes klaar hebt staan als je deze hapjes serveert.

Alhoewel…. Op één of andere manier gaan mensen vaak toch in de keuken staan bij een feestje. Wat daar nou de reden van is? Mocht dat zo zijn dan kun je ze ook aan werk zetten haha.

Met geitenkaas en spek kun je trouwens eindeloos varieren dus als je nog wat over hebt kun je daar makkelijk weer een ander borrelhapje van maken. Wat dacht je van een mini quiche of spekrolletjes met geitenkaas en honing?

Dit recept is goed voor 12 hapjes

Voorbereidingstijd: 10 minuten max (oventijd telt niet mee)

Ingredienten voor dadels met spek en geitenkaas

  • 12 dadels
  • 75 gram geitenkaas
  • 12 lange plakken gerookt ontbijtspek

Bereiding

  • De oven voorverwarmen op 180 graden
  • De lange plakjes ontbijtspek halveren
  • Snij de dadels over de lange kant open en haal de eventuele pit er uit
  • Vul de dadels met een beetje geitenkaas
  • Rol de gevulde dadel in een plakje gerookt ontbijtspek
  • Leg de borrelhapjes in een ovenvaste schaal
  • Schaaltje zet je ongeveer 10 minuten in de oven en klaar ben je
  • Serveer de gevulde dadels met geitenkaas en spek warm

Varianten op dit tapas recept:

  • Gebruik in plaats van geitenkaas eens monchou kaas
  • Hak een paar walnoten en meng die met de kaas
  • Een schepje honing door de kaas mengen
  • Lente ui of bosui door de kaas mengen

Nog meer lekkere recepten nodig? in dit boekje staan wel 500 tapas recepten

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.