Dadels met geitenkaas

Dit is een super lekker en eenvoudig hapje om zelf te maken: dadels met geitenkaas. Zo klaar en heel erg lekker. Een prima hapje om te serveren bij een verjaardag. Je kunt ze ook prima vooraf al klaarmaken.

Waarom geitenkaas zo lekker is met dadels

Geitenkaas zie je vaak in recepten terugkomen en dan ook vaak in combinatie met honing. Zoet en hartig gaan prima samen. Daarom is de combinatie met zoete dadels ook zo goddelijk. Je kunt er ook nog wat honing overheen doen maar nodig is het niet: dadels zijn al lekker zoet van zichzelf.

dadels met geitenkaas

dadels met geitenkaas

Wat heb je nodig voor dadels met geitenkaas?

  • Een doosje lekkere dadels
  • Wat zachte geitenkaas
  • Eventueel een lekker nootje (pistache, walnoot, amandelen of jouw eigen favoriete noot)

Zo maak je dadels met geitenkaas klaar

  • Snij de dadels in de lengte open
  • Wip de pit er uit met je mes
  • In de ontstane opening doe je (lekker veel) zachte geitenkaas
  • Garneer met wat fijn gehakte nootjes
  • Steek een prikkertje in je hapje en klaar ben je!

Je kunt ze prima een dagje bewaren in de koelkast. Doe er wel even een plastic folie overheen, anders drogen ze een beetje uit en dat is minder lekker.

Wil je het nog wat zoeter? Een beetje honing is erg lekker over dit simpele hapje.

Wil je een budget hapje maken? Kijk dan eens bij de Turkse supermarkt voor dadels. Vaak zijn ze daar vele malen goedkoper dan in de gewone supermarkt.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.