Crostini met roomkaas en kipfilet

Wat is een crostini?

Een crostini is eigenlijk niets meer dan een stukje of een sneetje brood die we eerst even onder de grill hebben gezet zodat het brood knapperig is en mooi goudbruin. Eventueel smeer je het broodje even in met knoflook en/of met olijfolie.

Eigenlijk kun je de crostini zien als de moderne variant van het oude vertrouwde toastje maar het voordeel van een crostini is dat je vaak iets meer ruimte hebt om er echt een mooi hapje van te maken. Ook is de smaak erg lekker. Een crostini kun je zelf maken maar je kunt er ook voor kiezen om ze kant-en-klaar in de supermarkt te kopen als smaken ze dan toch altijd weer anders.

Dit recept is goed voor het maken van 10 borrelhapjes

Ingredienten voor Crostini met roomkaas en kipfilet

  • 10 plakjes van een klein stokbrood
  • 1 pakje zuivelspread light
  • Versgemalen peper
  • 10 sherrytomaatjes
  • 5 plakjes kipfilet (broodbeleg)

Bereiding:

  • Het stokbrood in plakjes snijden en even roosteren onder de grill
  • Als de broodjes mooi bruin gaan verkleuren dan haal je ze onder de grill vandaan en besmeer je ze met de zuivelspread
  • De kipfilet in dunne reepjes snijden
  • Op elk broodje een beetje kipfilet draperen
  • Garneer de broodjes met gehalveerde sherrytomaatjes
  • Breng de broodjes op smaak met een beetje versgemalen peper

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.