Ciabatta hapjes met mascarpone en zalm en dille

Dille is een echte lekkere smaakmaker bij zalm. Je ziet het heel veel in de Zweedse keuken terug.

Deze borrelhapjes zijn eenvoudig zelf te maken, binnen de tijd dat je broodje klaar is in de oven ben je al klaar met alle voorbereidingen, dat is toch goed nieuws als je hapjes moet maken voor een grote groep mensen?

Voor deze borrelhapjes snijden we ciabatta in kleinere stukjes zodat het meer een éénhaps borrelhapje gaat worden. Ik snij de ciabatta één keer in de lengte door en daarna snij ik er reepjes van. Ik doe de losse stukje brood in de oven, dan zijn ze lekker snel klaar en het is een stuk eenvoudiger snijden vooraf maar natuurlijk kan het ook achteraf.

Ingrediënten voor ciabattahapjes met zalm en mascarpone

  • 150 gram mascarpone
  • 75 gram gerookte plakjes zalm
  • Versgemalen peper en zout
  • ½ theelepel citroensap
  • Fijngehakte verse dille

Hoe maak je hapjes met zalm en mascarpone?

  • Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Snij de ciabatta in kleine stukjes (1 x in de lengte en daarna in sneetjes)
  • Zet de ciabatta stukjes in de oven tot het mooi goudbruin is (ongeveer 10 minuten)
  • Roer de mascarpone los in een kommetje met peper en zout naar smaak, een drupje citroensap en de verse dille
  • De zalm snij je in smalle reepjes
  • Als de ciabatta klaar is haal je die uit de oven en op elk stukje brood smeer je wat van het mascarpone mengsel
  • Op elk broodje doe je daarna een dotje zalmreepjes

Direct serveren

Je kunt hier natuurlijk ook een heel luxe lunchbroodje van maken, dan laat je de ciabatta gewoon heel en beleg je het broodje op precies dezelfde manier.

Van ciabatta brood maak je met zalm en mascarpone heerlijke borrelhapjes

Van ciabatta brood maak je met zalm en mascarpone heerlijke borrelhapjes

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.