Champignons in bierbeslag – je moet het een keer proeven

Champignons in bierbeslag is een lekker en goedkoop borrelhapje. Het is eenvoudig zelf te maken met slechts een paar ingrediënten. Denk er wel aan dat ze warm gegeten dienen te worden dus bij een feestje kun je het beste even een schaal rond laten gaan. Eenmaal afgekoeld zijn ze veel minder lekker.

Tips bij het maken van deze borrelhapjes:

  • Gebruik niet het mandje van de frituur maar laat de champignons bijvoorbeeld met een schuimspaan in de olie zakken (anders plakt het beslag meteen aan het mandje vast en krijg je ze er nooit meer heel uit)
  • Niet teveel champignons tegelijk in de frituur doen
  • Maak je niet teveel zorgen over het bierbeslag: te vloeibaar? Doe er dan wat extra bloem bij. Te dik beslag? Beetje extra bier erbij doen.
  • Wees niet te zuinig met de kruiden, de champignons hebben weinig smaak van zichzelf dus je mag best stevig kruiden gebruiken, zeker als je ze zonder sausje serveert. Met saus erbij kan je iets rustiger doen met de kruiden
  • Zorg dat er servetjes liggen, je gasten krijgen vette vingers en die willen ze niet afvegen aan hun mooie jurk en je wilt ook niet dat ze jouw bank als servet gebruiken.
  • Pas op de champignons in bierbeslag zijn heet van binnen

Maak een lekker sausje bij de champignons in bierbeslag

De champignons in bierbeslag zijn erg lekker met een sausje erbij. De gefrituurde champignons kun je heerlijk dippen in bijvoorbeeld knoflooksaus of in een dipsausje paté royal (zo’n zakje, ligt vaak in de buurt van de chips in de supermarkt)

Dit recept is ook geschikt voor vegetariërs

Ingrediënten voor champignons in bierbeslag

  • 1 doosje champignons (250 gram)
  • Flesje bier (1,5 dl)
  • 125 gram bloem
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 ei
  • 1 eetlepel kruiden naar smaak bijvoorbeeld Provençaalse kruiden, Italiaanse kruiden, pizzakruidenmix
  • Versgemalen peper en zout

Van het bier proef je niks in het bierbeslag dus als je geen bier lust (die mensen zijn er nou eenmaal) kan je dit recept toch rustig proberen

Van het bier proef je niks in het bierbeslag dus als je geen bier lust (die mensen zijn er nou eenmaal) kan je dit recept toch rustig proberen

Bereiding

  • Laat de frituurpan vast opwarmen naar 180 graden
  • Maak de champignons schoon met een borsteltje of een keukenpapiertje, in ieder geval NIET met water
  • Plakje van het steeltje van de champignons afsnijden

Champignons in bierbeslag kun je heel eenvoudig zelf maken

Champignons in bierbeslag kun je heel eenvoudig zelf maken

  • Meng nu in een kom de bloem, kruiden, peper en zout
  • Giet langzaam het bier erbij en blijf ondertussen in het beslag roeren
  • Doe het geklutste ei er bij
  • Giet er zoveel bier bij tot je beslag ongeveer de dikte van vla heeft (iets dikker dan pannenkoekenbeslag bedoel ik dus)
  • Doop nu de champignons in het beslag en frituur ze tot ze mooi bruin en krokant zijn
  • Keer de champignons tijdens het frituren een keer om
  • Laat de champignons in bierbeslag even uitlekken op een dubbelgevouwen keukenpapiertje
  • Serveer apart een dipsausje (knoflooksaus is erg lekker bij dit recept)

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.