Carpaccio bonbons met Parmezaanse kaascrackers

Carpaccio bonbons… dat klinkt luxe, en dat is het ook. Moeilijk is het zeker niet om ze zelf te maken. Ik maakte er mooie lepelhapjes van. Je kunt ze ook op een klein schaaltje of in een glaasje serveren.

Carpaccio als borrelhapje

Carpaccio is meestal een voorgerecht, vooral rond kerst is het bijna niet aan te slepen in de supermarkten. Met een heel klein beetje creativiteit kun je er ook heerlijke luxe lepelhapjes of borrelhapjes van maken. Het recept voor carpaccio bonbons is niet bijzonder moeilijk, je moet er alleen even de tijd voor nemen om ze te maken. De ingrediënten zijn bijna hetzelfde als bij de traditionele voorgerecht variant.

Deze carpaccio bonbons met Parmezaanse kaascrackers zijn zeer geschikt voor een kerstborrel

Deze carpaccio bonbons met Parmezaanse kaascrackers zijn zeer geschikt voor een kerstborrel

Ingrediënten voor Carpaccio bonbons met Parmezaanse kaascrackers

  • 10 plakjes carpaccio (uiteraard heel dun gesneden)
  • Kleinste zakje rucola
  • Geroosterde pijnboompitjes
  • 5 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
  • 5 eetlepels balsamico dressing

Zelf Parmezaanse kaascrackers maken

Een kind kan de was doen, echt waar!

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Leg een stuk bakpapier op een bakplaat
  • Maak nu 10 kleine hoopjes geraspte kaas en maak er platte rondjes van, eventueel kan je er nog wat kruiden overheen doen maar het is niet echt nodig
  • Zet de pakplaat in de oven en na 4 a 5 minuten is de kaas goed gesmolten (maar nog niet krokant)
  • Steek de koekjes los en laat ze afkoelen
  • Als je ze om een lege wijnfles doet als ze nog warm zijn krijgen ze een leuke ronde vorm
  • Pas bij het afkoelen kraag je de echte krokantheid van de kaaskoekjes

Zo maak je carpaccio bonbons

  • Snij de rucola iets fijner dan hoe je ze uit het zakje haalt
  • Leg een plakje carpaccio op een snijplank
  • Leg in het midden een hoopje rucola met geroosterde pijnboompitjes
  • Doe er een paar drupjes balsamicodressing (of balsamicosiroop) overheen
  • Vouw nu het plakje carpaccio dicht en leg de bonbon met de dichte kant naar boven op een amuselepel
  • Steek er een Parmezaanse kaascracker naast en je bent klaar

Niet echt een heel snelle amuse, maar qua moeilijkheid best goed te doen toch? Dit is een lepelhapje wat zeker niet misstaat bij de kerstborrel. In plaats van balsamicodressing kun je ook truffelmayonaise gebruiken.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.