Canapé met rauwe ham

Een canapé is klein sneetje brood zonder korst, meestal in een mooie vorm, met luxe beleg. Je eet een canapé als luxe aperitiefhapje of borrelhapje. Voor dit hapje gebruiken we wit brood met rauwe, flinterdun gesneden, ham met een cherry tomaatje en olijf.

Je kunt natuurlijk ook heel veel andere toppings verzinnen voor je canapé hapjes. Zo kan je eindeloos combineren en variëren. Je kunt met dit soort hapjes dus ook prima de laatste restjes opmaken uit je koelkast.

canape met rauwe ham
canape met rauwe ham

Ingrediënten voor canapé met rauwe ham topping

Dit recept is goed voor 16 canapé hapjes

  • 4 witte boterhammen
  • Eventueel een likje boter
  • 100 gram flinterdun gesneden rauwe ham
  • 1 beker cherrytomaatjes (je hebt er 16 nodig)
  • 16 zwarte olijven
  • Een paar blaadjes rucola
kerst uitstekers voor canape hapjes
kerst uitstekers voor canape hapjes

Maak er een kerst canapé van!

Een leuke variant is een ster uitsteker gebruiken rond de kerstdagen. Zo maak je prachtige, en lekkere kersthapjes waar je mee kan pronken rond de kerst.

Zo maak je deze canapé hapjes klaar

  • Met een koekjes uitsteker, of met een glaasje, maak je per boterham 4 kleine rondjes
  • De broodjes kan je nog even roosteren onder de grill, maar het hoeft niet
  • Eventueel een likje boter op de broodjes (ik doe het zelf niet)
  • Leg een beetje ham, een olijf en een cherrytomaatje op het broodje en garneer met een blaadje rucola
  • Leg de hapjes op een bord en serveer meteen aan je gasten (of je eet ze lekker allemaal zelf op, bij het kijken naar 10 afleveringen van The Crown ofzo…)

Meer hapjes met brood kan je hier vinden:

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.