Bruschetta met vijgen en roomkaas

Heb je al een keer bruschetta met vijgen gemaakt? Vast niet , maar ze zijn wel heel erg lekker. Deze makkelijke hapjes kan je heel eenvoudig zelf maken. Persoonlijk zeg ik gewoon voor thuis op de bank met een goed glas wijn, maar je kunt ze ook voor een feestje maken.

Als basis maak je gewoon basic bruschetta ’s uit de oven en dan een lekkere laag roomkaas erop smeren en aftoppen met verse vijgen in plakjes. Easy toch?

Bruschetta met vijgen en roomkaas. Een heerlijk borrelhapje voor bij een goed glas wijn

Bruschetta met vijgen en roomkaas. Een heerlijk borrelhapje voor bij een goed glas wijn

Wat heb je nodig voor bruschetta met vijgen en roomkaas?

  • 1 stokbrood
  • Olijfolie
  • Teentje knoflook
  • Pakje verse roomkaas
  • 3 verse rijpe vijgen
  • Paar blaadjes verse basilicum

Niet overdonderend veel ingrediënten toch?

Zo zit het recept voor bruschetta met vijgen en roomkaas in elkaar

  • Snij het stokbrood in plakjes
  • Sprenkel er wat olijfolie overheen en wrijf het brood in met een opengesneden teentje knoflook
  • Leg de broodjes op een rooster even in de oven op 180 graden tot ze mooi knapperig zijn
  • Haal de broodjes weer uit de oven
  • Besmeer de bruschetta ‘s met de roomkaas (lekker veel zou mijn vriend dan zeggen)
  • Snij de verse vijgen in plakjes en leg op ieder bruschetta broodje wat vijgen
  • Garneer de broodjes met een blaadje verse basilicum

Heel makkelijk er bijzonder lekker.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.