Bruschetta met rauwe ham, mozzarella en cherrytomaatjes

Maak eens lekkere bruschetta met rauwe ham als voorafje of als borrelhapje. Een heerlijk makkelijk recept. Het kan eigenlijk niet mislukken.

Deze Italiaanse hapjes doen het altijd goed op feestjes. Je maakt er heel makkelijk een hele schaal van. Perfect dus als je een grote groep moet voorzien van lekkere hapjes.

bruschetta met rauwe ham tomaat en mozzarella. Perfect als borrelhapje of simpel voorgerechtje

bruschetta met rauwe ham tomaat en mozzarella. Perfect als borrelhapje of simpel voorgerechtje

Ingrediënten voor bruschetta met rauwe ham, mozzarella en cherrytomaatjes

  • 1 afbak stokbrood
  • 2 teentjes knoflook
  • Scheutje olijfolie
  • 100 gram lekkere rauwe ham
  • 10 cherrytomaatjes
  • Bakje kleine mozzarella bolletjes (je weet wel, van die saladebolletjes van mozzarella)
  • Verse basilicum

Zo maak je kneiter-makkelijke Italiaanse bruschetta ’s met rauwe ham en mozzarella

  • Snij het stokbrood in plakjes
  • Sprenkel wat olijfolie op de sneetjes stokbrood
  • Snij de knoflook doormidden en borstel met de open kant over de broodjes, dan neemt het brood een beetje knoflooksmaak aan
  • Leg de broodjes op een rooster en zet ze even in de oven totdat ze mooi knapperig zijn
  • Haal de broodjes uit de oven
  • Leg op ieder broodje een plakje rauwe ham
  • De cherrytomaatjes halveren en die verdeel je ook over de broodhapjes
  • Nu nog een bolletje mozzarella er op en dan garneer je de Italiaanse bruschetta met een blaadje verse basilicum
  • Klaar! Op naar je gasten en indruk maken!

Ps. Dit soort hapjes kun je ook prima maken op de BBQ. Dan rooster je de broodjes op de BBQ en heb je een lekker gezond voorgerechtje.

Meer lekkere bruschetta recepten staan op deze pagina

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.