Bruschetta met tomaat en basilicum

Lekker geroosterd brood hapje met verse tomaten en basilicum. Een fijn fris hapje voor bij de borrel en nog redelijk gezond ook!

Ik gebruik graag vrij donker brood voor dit hapje. Ik koop een half brood (ongesneden, en dan zelf lekker dikke plakken snijden) dubbel donker of ik gebruik een afbak ciabatta maar dan wel een donkere ciabatta. Natuurlijk kan het ook met donker stokbrood.

Je hebt maar een klein beetje boter en olijfolie nodig, de smaak van de tomaten met basilicum en knoflook doet de rest. Een fijne tegenhanger als je bijvoorbeeld veel zware borrelhapjes hebt met diverse soorten kaas. Je moet er toch voor zorgen dat er ook een paar wat lichtere hapjes zijn. Ook een fijn borrelhapje voor vegetariers.

Ingrediënten voor bruschetta met tomaat en basilicum

  • 10 dikke sneden donkere ciabatta
  • Een beetje boter
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 2 bosuitjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel grof gesneden basilicum
  • Peper en zout naar smaak
Met tomaat en basilicum maak je in een oogwenk heerlijk bruschetta borrelhapjes
Met tomaat en basilicum maak je in een oogwenk heerlijk bruschetta borrelhapjes

Bruschetta maken met tomaat en basilicum, hoe doe je dat?

  • Zet je oven in de grill stand
  • Snij 8 a 10 plakken brood en besmeer beide kanten met een klein beetje boter
  • Leg de sneetjes brood even onder de grill tot ze mooi bruin en knapperig worden
  • Maak de knoflook schoon en snij het teentje in tweeën
  • Wrijf elk stukje brood in met de knoflookteentjes en sprenkel een paar druppels olijfolie op ieder broodje
  • De tomaten schoonmaken en in stukjes snijden en in een kommetje doen
  • De bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden en bij de tomaat voegen
  • Vers basilicum grof snijden en ook bij de tomaten doen
  • Tomatenmengsel op smaak brengen met peper en zout
  • Schep nu op elk stukje brood een lepel van het tomaten basilicummengsel en klaar ben je om je frisse borrelhapje te serveren

Extra tip voor de garnering: veel mensen doen er nog een paar schijfjes donkere olijven op

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.