Soms kom je van die borrelhapjes tegen die zo lekker zijn dat je er van kan blijven eten…. Dit is zo’n borrelhapje
Deze spiesjes zijn heel eenvoudig te maken, ze zien er prachtig uit, je krijgt er geen vieze handen van het opeten en ze zijn ook nog eens heel erg budgetvriendelijk. Er valt dus maar heel weinig op aan te merken lijkt me, hoogstens dat je niet meer kan stoppen met eten als je eenmaal de eerste op hebt.
Perfect borrelhapje met een klein budget
We willen allemaal onze gasten de lekkerste hapjes voorschotelen maar we willen niet het complete maandbudget er doorheen jagen tijdens een feestje. Dit is dan een perfect borrelhapje om te maken. Je hebt een half stukje brie nodig, 1 Granny appel, een handje pistache nootjes en een beetje zoete stroperige ketjap manis (of je doet het met gewone stroop, dat is ook heel erg lekker) Ik denk dat je met 2,50 euro wel klaar bent (beetje handig inkopen) Als je speciaal een hele zak pistache nootjes moet kopen kom je natuurlijk hoger uit. Met deze ingrediënten kan je met groot gemak 30 spiesjes maken. (oh ja je moet ook spiesjes kopen natuurlijk)

Ingrediënten voor borrelhapjes met Brie en appel op een spiesje
- 100 gram brie
- 1 groene granny appel
- Handje pistache nootjes
- Een beetje zoete stroperige ketjap of gewone stroop
Hoe maak je deze heerlijke borrelhapjes met brie en appel?
- Snij de brie in blokjes van ongeveer 1 vierkante cm
- Snij de appel eerst in vieren en haal het klokhuis er uit. Daarna de appel ook in blokjes van ongeveer 1 a 2 cm snijden
- Neem een spiesje en prik er één stukje brie aan en één stukje appel (of evt. twee stukjes appel) en weersta de neiging om het hele stokje te vullen met brie en appel, dat ziet er minder luxe uit en het eet ook nog eens beroerd
- Leg de spiesjes op een langwerpig schaaltje en versier de stukjes appel en brie met een beetje zoete ketjap of stroop
- Haal een paar pistachenootjes uit hun jasje en hak de nootjes klein met een schep mes
- Strooi de gehakte pistachenootjes over de spiesjes met brie en appel
Wedden dat je indruk maakt bij je gasten met deze lekkere en mooie borrelhapjes?
Is dit ook lekker met honing ipv stroop/ketjap?
Sinds ik dit 1x gemaakt heb blijven mijn gasten er bij elke verjaardag naar vragen! Echt een topreceptje; makkelijk, niet duur en héérlijk!
Kan je ze ook al van te voren klaarmaken?
Als je ze ver van te voren maakt dan zal de appel verkleuren. Dat kan je een beetje tegengaan door er wat citroensap op te druppelen, maar het lekkerste is niet te lang van te voren klaarmaken