Deze borrelhapjes met gerookte kipfilet zijn heel makkelijk te maken, en erg lekker bij een glas wijn. Gerookte kipfilet zelf heeft meestal niet gek veel smaak, daar mag je best wat sterke smaken bij doen wat mij betreft.
Ik maakte ooit deze gerookte kipfilet rolletjes voor een klein feestje hier thuis en het viel in goede aarde bij de meeste gasten. Er was toch ook wel iemand die het niet erg kon waarderen: die persoon hield niet zo van gorgonzola, en dat zit ook in dit borrelhapje. De gorgonzola die ik gebruikte is wel in een afgezwakte vorm: ik maak deze hapjes met magor, dat is mascarpone gemengd met gorgonzola.

Wat heb je nodig voor deze hapjes met kipfilet?
- 10 plakjes gerookte kipfilet (ik bedoel die van de vleeswaren afdeling)
- 1 pakje magor
- 10 theelepels mango chutney
- Handje rucola
Zo maak je de lekkerste borrelhapjes met gerookte kipfilet en mango chutney
- Leg een plakje gerookte kipfilet op een snijplank
- Smeer er een lik magor overheen
- Nu nog een theelepeltje mango chutney verdelen (maak een streep in het midden)
- Plukje rucola neerleggen op je kiphapje
- Nu rol je de kipfilet op en leg nog een uurtje in de koelkast
- Snij ieder plakje voor het serveren in tweeën en steek er een prikkertje in
Op deze manier heb je waarschijnlijk nog nooit kipfilet gegeten. Toch is het heel erg lekker en makkelijk te maken. Hamrolletjes kennen we wel, maar je kunt dus ook lekkere kiprolletjes maken.
Gerookte kipfilet is lekker mager vlees, helaas is de magor dat niet maar ja, het is feest he?
Andere hapjes met mango chutney
Geef als eerste een reactie