Borrelhapje makkelijk: crostini met Rosbief hapjes

Je kunt borrelhapjes zo moeilijk en zo gemakkelijk maken als je zelf wil. De één staat het liefst dagen in de keuken en kosten noch moeite worden gespaard maar er zijn ook mensen die graag een lekker hapje willen serveren zonder heel lang in de keuken te staan. Voor die laatste groep is dit een ideaal borrelhapjes recept.

Crostini…. Het klinkt heel ingewikkeld maar het is niets meer dan een geroosterd stukje brood. Officieel geloof ik dat je het met oud ciabatta brood moet maken maar in dit geval gebruiken we zo’n klein stokbroodje, dat is handiger qua vorm en grootte.

Dit recept is heel eenvoudig, het enige waar je even goed op moet letten is dat je zorgt voor verse rosbief, die ziet er veel lekkerder uit. Wat oudere rosbief is prima eetbaar, dat is het probleem niet maar echt verse rosbief is mooier van kleur en eten doe je ook met je ogen.

Ingrediënten voor dit makkelijke borrelhapje met rosbief

  • 1 smal stokbrood
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram rosbief
  • 1 lente ui
  • 200 ml mayonaise
  • Versgemalen peper en zout
  • Verse blaadjes basilicum

Bereiding

  • Snij een smal stokbroodje in plakjes en leg de plakjes even onder de grill in de oven, haal ze weer uit de oven zodra ze mooi bruin beginnen te worden
  • In een bakje doe je de mayonaise samen met een uitgeperst teentje knoflook
  • Snij de lente-ui in dunne ringetjes en doe die bij de mayonaise
  • De inhoud van het kommetje even goed door elkaar roeren
  • Besmeer elk sneetje brood met een beetje van het mayonaisemengsel
  • Leg op elk broodje nu een stukje rosbief (eventueel in reepjes snijden, dat staat wel mooi)
  • Was de basilicum en knip de basilicum fijn
  • Garneer de crostini met rosbief met een beetje basilicum
Crostini maak je van stokbrood
Crostini maak je van stokbrood

Zoals je ziet, het kan zo simpel zijn om toch heerlijke borrelhapjes te maken zonder uren in de keuken door te brengen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.