Bladerdeeghapjes met zuurkool en worst

De weken voor kerst zijn voor mij meestal het moment om lekkere nieuwe hapjes uit te proberen. Volgens de rest van de familie mag ik dat het hele jaar wel doen maar zo rond deze tijd ben ik iets vaker dan normaal in de keuken te vinden.

Deze keer heb ik bladerdeeghapjes met zuurkool en worst gemaakt.

Een lekker winters borrelhapje

Bij zuurkool denk je al snel aan grote borden stamppot maar je kunt ook een lekker klein eenvoudig borrelhapje maken met zuurkool en worst. Het is beslist niet moeilijk om te maken maar wel heel erg lekker. Met bladerdeeg kan je zo veel lekkere dingetjes maken!

bladerdeeghapjes met zuurkool en rookworst

bladerdeeghapjes met zuurkool en rookworst

Ingrediënten voor bladerdeeghapjes met zuurkool en worst

  • 50-75 gram zuurkool
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 2 theelepels mosterd
  • 2 ananas ringen
  • 100 gram rookworst in blokjes
  • ¼ rode paprika
  • 1 ei

Hoe maak je zelf de lekkerste aperitief hapjes met zuurkool en worst?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • Snij de rookworst in kleine blokjes

snij de plakjes rookworst heel fijn, net als alle andere ingredienten, dan kan je de bladerdeegpakketjes makkelijker dichtvouwen

snij de plakjes rookworst heel fijn, net als alle andere ingredienten, dan kan je de bladerdeegpakketjes makkelijker dichtvouwen

  • Snij de zuurkool fijn
  • Een beetje rode paprika fijn snijden
  • 1 of 2 ananas ringen heel klein snijden
  • Doe de zuurkool, mosterd, ananas, rookworst en paprika bij elkaar in een kom en meng alles goed door elkaar
  • Snij ieder plakje bladerdeeg in vieren
  • Leg op ieder plakje een klein lepeltje van het zuurkool met worst mengsel
  • Vouw de puntjes naar elkaar toe
  • Kluts een ei en bestrijk de bladerdeegpakketjes met ei
  • Zet de pakketjes op wat bakpapier op een bakplaat
  • Nu kunnen je bladerdeeghapjes met zuurkool de oven in
  • Bak de zuurkoolhapjes in ongeveer 20 minuten krokant en lichtbruin

Het is een lekker makkelijk te maken winters borrelhapje. Erg lekker voor bij de borrel maar ik heb ze ook wel eens als voorgerechtje gemaakt. Je kunt de rookworst eventueel ook vervangen door bijvoorbeeld gerookte kip of uitgebakken spekjes.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.