Bladerdeeghapjes met rookworst

Rookworst is niet het eerste waar je aan denkt bij borrelhapjes maken maar het is wel een prima vleesproduct om lekkere hapjes mee te maken.

Ooit heb ik dit recept zelf verzonnen omdat er iets mis was gegaan met het gehakt (telefoneren en koken gaan niet goed samen) maar uiteindelijk is het een klassieker geworden: bladerdeeghapjes met rookworst.

Over de moeilijkheidsgraad van dit recept kunnen we kort zijn: heel eenvoudig. Eigenlijk kan je het nauwelijks een recept noemen maar misschien heb je er nooit aan gedacht dus leek het me toch wel leuk om het er bij te zetten op deze site.

Bijkomend voordeel: het is een heel goedkoop borrelhapje! Rookworst is er echter wel in verschillende kwaliteiten (en prijzen) Neem een lekker pittige rookworst. Ik ben zelf gek op de rookworst van de Hema maar het kan met iedere rookworst.

Omdat de rookworst van de Hema een verse rookworst is heb ik hem wel vooraf 20 minuten gekookt, zoals op het zakje aangegeven staat.

Met dit recept kan je 20 bladerdeeghapjes maken

Ingrediënten bladerdeeghapjes met rookworst

  • 1 rookworst
  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
bladerdeeghapjes met rookworst
bladerdeeghapjes met rookworst

Bereiding van deze bladerdeeghapjes

  • Kook de worst gedurende 20 minuten (of wat er dan ook op de verpakking staat)
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat de worst eventjes goed afkoelen
  • Ondertussen de plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • Snij de worst in ongeveer 20 plakjes
  • Snij de plakjes bladerdeeg in vieren
  • Leg op ieder plakje bladerdeeg in het midden een plakje rookworst
  • Vouw de puntjes van het bladerdeeg naar binnen (als een soort envelopje)
  • Kluts een ei los en bestrijk de bladerdeeghapjes met het ei
  • Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bak de hapjes lichtbruin en krokant in ongeveer 15 minuten

Oh ja, om het geheel nog helemaal af te maken kun je er nog een toefje kruidenkaas op doen, heel erg lekker (nee niet erg gezond, niet doorvertellen aan Sonja Bakker hoor!)

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.