Bladerdeeghapjes met peer en blauwe kaas

Er zijn niet zo heel veel recepten waarbij zoet en hartig op een lekkere manier samengaan maar dit recept vormt één van de uitzonderingen. De combinatie van de zoete en sappige stukjes peer met de scherpe smaak van de blauwader kaas werkt juist prima. Ook is het handig dat dit een vegetarisch borrelhapje is, je wil er in ieder geval voor zorgen dat ook vegetariers aan hun trekken komen qua hapjes als je een feestje geeft.

Voor dit recept heb je een bakplaat nodig. We maken een grotere ‘plaat’ met bladerdeeg en die snijden we later in kleinere stukjes zodat het hapjes worden op borrelhapjesformaat.

In dit recept gebruik ik verse peren maar die zijn niet in ieder seizoen goed te krijgen maar met peer uit blik gaat het ook prima.

Met dit recept kun je ongeveer 12 borrelhapjes maken en de voorbereidingstijd is 15 minuten maximaal, eigenlijk is de peren schillen nog het meeste werk.

Bladerdeeghapjes met peer. Peer met blauwader kaas is een heerlijke combinatie

Bladerdeeghapjes met peer. Peer met blauwader kaas is een heerlijke combinatie

Ingrediënten voor bladerdeeg met peer en blauwe kaas

  • 3 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
  • 2 (hand) peren (bijvoorbeeld conference)
  • 150 gram blauwe kaas (Danish blue, Roquefort, Castello blue, Stilton)
  • 1 theelepel provencaalse kruiden

Bereiding

  • Pak 3 plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien op het aanrecht
  • Verwarm de oven vast voor op 200 graden
  • De peer schillen, in vieren delen, klokhuis er uit snijden
  • De peer in dunne plakjes snijden en even droogdeppen met een stukje keukenpapier
  • De blauwader kaas verkruimelen
de blauwe kaas verkruimelen

de blauwe kaas verkruimelen

  • Leg een stuk bakpapier op de bakplaat
  • Leg de 3 plakjes op een rij aan elkaar vast, je krijgt dus een langwerpige plak, naadjes goed aandrukken
  • Leg de plakjes peer op het bladerdeeg
  • Verdeel de kaas over het deeg
  • Een beetje provencaalse kruiden over het geheel heen strooien
  • Zet de bakplaat 20 minuten in de oven
  • Haal de plaat uit de oven en laat hem heel even een beetje afkoelen
  • Daarna de rechthoek in kleine hapklare stukjes snijden en lauwwarm serveren

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.