Bladerdeeghapjes met gehakt de eenvoudige variant

Bladerdeeghapjes met gehakt doen het meestal wel goed als borrelhapje. Het ziet er mooi uit en eigenlijk is het zo simpel om zelf te maken.

Afgelopen week zak ik een pak liggen in de supermarkt…. Bladerdeeg al een beetje week, het gehakt had een beetje vreemde kleur, niet echt aantrekkelijk zelfs al kostte het maar 2 euro. Voor het zelfde geld of zelfs veel minder minder maak je bladerdeeghapjes met gehakt zelf, maar dan wél lekker.

Dit recept is de simpele variant, je kunt er nog veel meer lekkere dingen aan toe voegen (en die komen ook heus binnenkort op de site, maar Rome is ook niet op één dag gebouwd) maar ook op deze manier worden het heerlijke hartige hapjes met bladerdeeg.

Met dit recept kan je 20 borrelhapjes maken

Ingredienten voor eenvoudige bladerdeeghapjes met gehakt

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 200 gram gehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine ui
  • Gehaktkruidenmix (persoonlijk ben ik fan van de Stroganoff versie)
  • 2 eieren
Bladerdeeghapjes met gehakt in een andere vorm gevouwen

Bladerdeeghapjes met gehakt in een andere vorm gevouwen

Hoe maak je bladerdeeghapjes met gehakt

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • Bladerdeeg laten ontdooien
  • Uitje pellen en snijden in kleine blokjes
  • Gehakt mengen met 1 ei (het andere ei heb je straks nodig) en de gehaktmix
  • Koeken pan op het vuur zetten en zonder extra olie het gehakt met de uitjes rul bakken
  • Teentje knoflook boven de pan persen
  • Snij elk plakje bladerdeeg kruislings in vieren
  • Leg op elk plakje een beetje van het gehaktmengsel en vouw het bladerdeeg schuin dicht zodat je een driehoekje krijgt. Naadjes goed dichtvouwen, evt. een beetje water gebruiken
  • Kluts een ei in een kommetje en smeer met een kwastje een beetje ei op elk bladerdeeghapje
  • Bladerdeeghapjes op een bakplaat met ovenpapier in de ovenschuiven en na ongeveer 15 minuten zijn ze klaar (hou de kleur goed in de gaten, tijd kan per oven verschillen)
  • Serveer de bladerdeeghapjes met gehakt warm

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.