Bladerdeeghapjes kaas

Met dit super eenvoudige recept maak je in een handomdraai zelf lekkere bladerdeeghapjes met kaas. Zelf gebruik ik het liefst een lekkere pittige oude kaas maar met jong belegen kaas gaat het ook.

Dit recept is zo eenvoudig dat je het ook prima samen met kinderen kunt maken. (let op kinderen vinden oude kaas vaak minder lekker, je kunt dus ook 50/50 oude kaas en jonge kaas hapjes maken)

Om mezelf wat tijd te besparen gebruik ik vaak versgemalen peper waar al knoflook in zit maar met gewoon een teentje knoflook persen is ook niks mis.

Deze bladerdeeghapjes met kaas zijn echt heel makkelijk te maken. Verras je gasten met heerlijke warme kaashapjes uit de oven
Deze bladerdeeghapjes met kaas zijn echt heel makkelijk te maken. Verras je gasten met heerlijke warme kaashapjes uit de oven

Dit recept is goed voor 20 kleine borrelhapjes

Onderaan staan nog een paar lekkere variatietips

Wat heb je nodig voor deze bladerdeeghapjes met kaas?

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • Geraspte oude pittige kaas (of een andere lekkere kaas naar keuze)
  • Peper met knoflook
  • 1 losgeklopt ei
  • Evt Sesamzaadjes/maanzaad
bladerdeeghapjes met kaas kan je met alle kaassoorten maken
bladerdeeghapjes met kaas kan je met alle kaassoorten maken

 Hoe maak je Bladerdeeghapjes met kaas?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg laten ontdooien en ieder plakje in vieren snijden
  • Leg op ieder plakje in het midden een klein bergje geraspte kaas
  • Peper met knoflook over de hapjes heen strooien
  • Nu 2 puntjes naar elkaar toe vouwen zodat je een soort driehoekje krijgt en de randjes goed dicht maken
  • De hapjes bestrijken met het geklutste ei
  • Als variant kan je er nu nog wat maanzaad of sesamzaadjes overheen doen
  • Leg de hapjes op een bakplaat met ovenpapier (of vet de bakplaat in met wat boter)
  • Zet de bladerdeeghapjes met kaas ongeveer 20 minuten in de oven, als ze mooi bruin en knapperig zijn, zijn ze klaar
  • Direct warm serveren

Lekkere varianten:

  • Doe er een klein beetje salami bij of een klein stukje harde pittige worst
  • Ook erg lekker met fijngesneden zongedroogde tomaatjes
  • Hoe traditioneel: de combinatie van ham en kaas. Doe niet alleen kaas maar ook lekkere ham in de bladerdeeg envelopjes

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.