Bladerdeeghapjes met gerookte zalm en kruidenkaas

Op ieder feestje heb je van die hapjes met gerookte zalm en kruidenkaas. Die zijn misschien niet zo origineel maar ze zijn altijd wel als eerste op dus ze mogen zeker niet op deze site ontbreken.

Bladerdeeghapjes in het algemeen gaan altijd heel hard op feestjes trouwens. Geen slecht idee om er daar standaard wat meer van te maken. Als dit niet het hapje met met bladerdeeg is wat je zocht: kijk eens op deze pagina, daar staan allemaal lekkere bladerdeeghapjes die makkelijk zelf kunt maken.

Maak eens deze populaire hapjes met zalm en kruidenkaas. Wedden dat ze zo op zijn bij het volgende feestje?

Maak eens deze populaire hapjes met zalm en kruidenkaas. Wedden dat ze zo op zijn bij het volgende feestje?

Wat heb je nodig voor deze hapjes met gerookte zalm en kruidenkaas?

  • 1 groot vel (tante Fanny) bladerdeeg
  • 1 ons gerookte zalm
  • 1 pakje kruidenkaas
  • Klein beetje dille
  • 1 ei

Zo maak je deze zalmhapjes met kruidenkaas klaar

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Laat het bladerdeeg ontdooien op het aanrecht
  • Smeer het hele vel bladerdeeg in met kruidenkaas
  • Leg de plakjes zalm ook op het bladerdeeg maar doe dat aan maar één kant laat het laatste stukje vrij. Leg er ook nog wat dille bij.
  • Rol nu het bladerdeeg met kruiden roomkaas en zalm zo strak mogelijk op, begin met rollen aan de kant waar de zalm ligt
  • Zet de rol een paar uur in de koeling of eventjes in de vriezer, dan gaat de volgende stap, het snijden van de rol makkelijker
  • Snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm breed
  • Kluts een ei in een kommetje
  • Bestrijk de bladerdeeghapjes met zalm en roomkaas met het ei aan alle kanten
  • Leg de mini rolletjes nu op een stuk bakpapier op een bakplaat, zorg er voor dat er voldoende ruimte zit tussen de hapjes, ze worden nog een behoorlijk wat groter in de oven en dan plakt alles aan elkaar.
  • Bak de zalmhapjes in 15 tot 20 minuten gaar en krokant bruin in de oven
  • Warm serveren

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.