Airfryer bladerdeeghapjes met geitenkaas en salami

De laatste weken maak ik steeds vaker bladerdeeghapjes uit de airfryer, zo ook deze bladerdeeghapjes met geitenkaas en salami. Lekker en heel makkelijk om zelf te maken.

Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en ze zijn lekker snel klaar. Geen gedoe met voorverwarmen maakt het wel extra aantrekkelijk om zelf even in de weer te gaan in plaats van kant-en-klare hapjes te kopen. Dit recept kan je natuurlijk ook in een gewone oven maken, het duurt alleen wat langer.

simpel hapje van bladerdeeg met salami en geitenkaas uit de airfryer

simpel hapje van bladerdeeg met salami en geitenkaas uit de airfryer. Bladerdeeghapjes met geitenkaas doen het altijd goed bij de borrel.

Dit recept is goed voor 10 lekker hapjes met bladerdeeg

Wat moet je in huis hebben voor deze bladerdeeghapjes met geitenkaas?

  • 5 plakjes bladerdeeg
  • 7 plakjes salami
  • 5 kleine geitenkaasrondjes (ik gebruikte de versie met honing)
  • 1 ei
  • Gedroogde kruiden (ik gebruikte pasta rossa van santa maria maar je kunt ook Italiaanse keukenkruiden gebruiken)

Zo maak je lekkere bladerdeeg kussentjes met salami en geitenkaas

  • Laat het bladerdeeg even ontdooien
  • Snij ieder plakje 1 x doormidden
  • De plakjes salami heel fijn snijden, versnipperen zeg maar
  • Leg nu op de onderste helft een bergje salami en verbrokkelde geitenkaas

Dit hapje met geitenkaas kan iedereen maken. En lekker dat ze zijn!

Dit hapje met geitenkaas kan iedereen maken. En lekker dat ze zijn!

  • Vouw het bladerdeeg dubbel en maak langs de 3 open randen de hapjes goed dicht met een vork
  • Bestrijk de hapjes met een beetje ei en strooi er wat kruiden overheen

fijne hapjes met bladerdeeg uit de airfryer

fijne hapjes met bladerdeeg uit de airfryer

  • Doe de hapjes in de airfryer op 200 graden en na ongeveer 6 minuten zijn ze klaar
  • Zo simpel was het nog nooit om snel wat lekkers te maken toch?

Get op geitenkaas hapjes, dan is dit ook een fijn hapjesrecept met geitenkaas en walnoten

En hoe doe je dat als je geen airfryer hebt?

Dan verwarm je de oven voor op 200 graden. Bak ze krokant in 15 a 20 minuten. Ik leg ze altijd met wat bakpapier op de bakplaat.

Laat een reactie achter

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.