Bladerdeeghapjes met Port Salut kaas

Eigenlijk kun je met bladerdeeg alle kanten op, bijna alles kan er in om er een lekker borrelhapje van te maken. Wellicht kan dit recept een inspiratiebron zijn om eens een nieuw bladerdeeghapje te maken.

Port Salut is een Frans kaasje met een milde romige smaak. Veel mensen kunnen de smaak goed waarderen. Van oorsprong is deze kaas trouwens een abdijkaas. De monniken maakten de kaas om in hun levensonderhoud te voorzien.

Port Salut bladerdeeghapjes. De lekkerste kaashapjes uit de oven.

Port Salut bladerdeeghapjes. De lekkerste kaashapjes uit de oven.

Ander lekker bladerdeeghapje met kaas

Ingrediënten voor bladerdeeghapje met kaas (24 borrelhapjes)

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram Port Salut
  • 2 lente uitjes
  • 1 ei
  • 5 gedroogde tomaatjes
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 theelepel paprikapoeder

Bereidingswijze Bladerdeeghapje met Port Salut

  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de diepvries en laat ze ontdooien op het aanrecht
  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • De kaas in kleine stukjes snijden
  • Van de lente ui snijden we heel dunne ringetjes
  • De gedroogde tomaatjes ook fijn snijden
  • De kaas, gedroogde tomaatjes en lente-ui ringetjes mengen in een kom
  • Snij elk plakje bladerdeeg in vieren
  • Op elk klein vierkantje schep je een beetje van kaasmengsel
  • Vouw de pakketjes dicht, de ene punt gaat diagonaal op de andere punt dus je krijgt een driehoekje
  • De randjes goed aanduwen
  • Klop een eitje los en bestrijk de driehoekjes aan één kant met het losgeklopte ei
  • Op een schoteltje paneermeel en paprikapoeder mengen
  • De bladerdeeghapjes met de kant die net bestreken is met ei even in het paneermeel mengsel dippen, zo krijgen de flapjes een mooi pittig en krokant jasje
  • Nu kun je de bladerdeeg borrelhapjes met Port Salut 15 minuten in de oven zetten
  • Eet smakelijk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.