Aubergine hapjes met mozzarella en tomaat

Aubergine hapjes maken is super makkelijk en een prima manier om toch wat extra groente te eten. Zo, nu voel je je al een stuk minder schuldig over dit borrelhapje denk ik. Ja, zo had je er vast nog niet naar gekeken.

Deze hapjes moeilijk om te maken maar ik zou ze niet snel maken voor een feestje. Waarom niet? Omdat je er niet zoveel tegelijk van kunt maken en ze zijn het lekkerste meteen uit de pan. Gewoon lekker maken voor jezelf als je een avondje gaat netflixen.

Maak zelf de lekkerste aubergine hapjes van de hele wereld

Maak zelf de lekkerste aubergine hapjes van de hele wereld

Ingrediënten voor aubergine hapjes met mozzarella en tomaat

  • Halve aubergine (bij voorkeur een niet zo dikke aubergine kiezen)
  • 1 bol mozzarella
  • 1 a 2 tomaten
  • Paar blaadjes verse basilicum
  • Peper en zout (versgemalen)
  • Olijfolie

Lekker overzichtelijk lijstje ingrediënten toch?

Zo maak je allerbeste aubergine hapjes van de wereld

  • Snij de aubergine in plakjes
  • Besprenkel de plakjes met olijfolie
  • Bak de aubergines kort in een grillpan zodat de mooie streepjes krijgen aan beide kanten
  • Maal er wat peper en zout overheen
  • Leg op ieder plakje aubergine een plakje mozzarella (geitenkaas kan trouwens ook)
  • Dan een plakje tomaat er op en als laatste een blaadje basilicum
  • Steek een tapasprikkertje door de aubergine hapjes en klaar ben je!

Meteen opeten zou ik zeggen! Probeer er trouwens maar eens vanaf te blijven…

Volgens mij is dit pas het eerste hapje met aubergine op deze site. Schande! Weet jij nog meer leuke hapjes met aubergine? Laat dan hieronder even een reactie achter. Ik ben erg benieuwd naar wat jullie doen met aubergines.

Laat een reactie achter