Aperitiefje pruimen met spek uit de oven

Ik weet niet eens of het de naam recept verdient, zo simpel is het om zelf te maken maar omdat ik deze hapjes niet vaak bij anderen zie zet ik hem toch maar op de site: wellicht heeft nog niemand aan dit aperitiefje gedacht?

Zelf zag ik dit hapje voor het eerst op vakantie ergens in Spanje maar het is niet echt een Spaans recept. Nou ja, die Spanjaarden weten in ieder geval wel wat lekker eten is. Heb er wel zelf een draai aan gegeven dus nu is het een Hollands hapje geworden.

De Boursin mini’s kan je eventueel ook weglaten maar het smaakte ons prima de laatste keer. Het zijn kleine handige blokjes roomkaas met kruiden.

Over de pruimen: als de pruimen lang in de kast hebben gelegen zijn ze vaak hard en taai, je kunt ze dan het best even laten wellen in heet water (ongeveer 10 minuten)

Dit recept is voor 12 kleine aperitiefjes met spek

Ingrediënten voor dit eenvoudige aperitiefje

  • 12 gedroogde pruimen zonder pit
  • 6 pakjes ontbijtspek (langwerpige plakjes)
  • 1 doosje Boursin mini’s

plakjes spek die om de pruimen heen gaan

plakjes spek die om de pruimen heen gaan

Bereiding

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • Plakjes spek halveren (je krijgt dan iets minder lange plakjes)
  • Wikkel elke pruim in een plakje spek
  • Leg de rolletjes in een ovenschaal en doe die schaal in de voorverwarmde oven
  • Na ongeveer 20 minuten zijn de spekrolletjes klaar
  • Laat de rolletjes een klein beetje afkoelen en zet het spek vast met een prikkertje met op ieder prikkertje een Boursin mini
  • Serveer deze hapjes warm aan je gasten als aperitiefje voor het diner (of gewoon als borrelhapje, dat is ook helemaal prima)

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.