9 borrelhapjes met leverworst

Vroeger was leverworst niet weg te denken op feestjes. Zonder borrelhapjes met leverworst was er geen feestje denkbaar. Voor kaasblokjes is de situatie exact hetzelfde. Ik wil voorkomen dat we nooit meer kunnen genieten van leverworst op feestjes dus ik het mijn top 9 recepten voor hapjes met leverworst bij elkaar gezocht. Leuke ouderwetse ideetjes, maar ook een paar leuke nieuwe varianten die je misschien nog niet kent.

9 x leverworst borrelhapjes
9 x leverworst borrelhapjes

Leverworst met augurk

Ja, traditioneler gaar het niet worden. De good old augurk op een prikkertje met leverworst. Ouderwets is gewoon heel lekker dus gewoon doen. Retro hapjes zijn weer helemaal hip, dus gewoon serveren de volgende keer op een feestje of een borrel met vrienden.

Leverworst in een witlof schuitje

Je kunt fijne leverworst ook gebruiken om een soort mousse te maken. Neem 1 sjalotje en snipper het uitje heel fijn. Doe een eetlepel ketchup en 2 theelepels worcestersaus bij de leverworst (250 gram leverworst). Prak dit fijn en schep het mengsel in een blaadje witlof. Als je het echt mooi wil maken gebruik je een spuitzak om mooie toefjes te maken. Versier de schuitjes met een beetje peterselie of bieslook.

Leverworst met cranberry saus en Philadelphia light

In een paar simpele stappen maak je een heel leuk hapje voor een feestje of voor bij de borrel. Snij de leverworst in plakken van ongeveer 1 cm dikte. Doe op ieder plakje een likje Philadelphia (gebruik een spuitzak als je een insta-waardig hapje wil maken) vervolgens doe je er ook nog een klein beetje cranberry sauce (merk Ocean Spray) op. Klaar! Leverworst en cranberry is echt een heerlijke combinatie.

ook lekker in combinatie met cranberries
cranberries en leverworst, een heerlijke combinatie

Leverworst borrelhapjes met een eitje

Wat ook erg lekker is, is een eitje op een plakje leverworst. Je kookt een ei hard in 10 minuten. Dan maak je er met een eiersnijder plakjes van (of je hebt een vast hand en je gebruikt gewoon een mes) Leg op ieder plakje leverworst een plakje ei. Ik doe er dan nog een toefje mayonaise op met een takje peterselie.

leverworst met ei
leverworst met ei uit de eiersnijder

Leverworst borrelhapjes met Amsterdamse ui

Je hoeft geen Amsterdammer te zijn voor deze ui. Je kunt ze overal kopen. De ui ziet er geel uit. Dat komt doordat de uien zijn ingelegd in azijn met kruiden zoals mosterdzaad, laurierblad en piment. De gele kleur komt van saffraan, of door curcumine gebruikt: een kleurstof afkomstig uit kurkuma. Saffraan is redelijk onbetaalbaar dus ga ervan uit dat het meestal komt door de kurkuma. De Amsterdams uien zijn lekker lang houdbaar en het smaakt heerlijk bij leverworst. Je kunt dit ook wel een klassiek leverworst hapje noemen.

Komkommer met leverworst

Zin in een lekker simpel fris hapje met komkommer en leverworst? Dan is dit een lekker hapje om eens te proberen. Snij 10 dunne plakjes komkommer en 5 plakjes leverworst. Leg een plakje komkommer neer en doe daar een plakje leverworst op. Dan een likje roomkaas en boven op weer een plakje komkommer. Je maakt er een soort tosti van.

Kersthapjes met leverworst

Pak de koekjesstekers er maar bij. Met kerst maak je heel gezellige hapjes in de vorm van kerstboompjes en sterren. Het is heel simpel: snij eerst plakjes leverworst af en met een koekjes uitsteker maak je er sterren en boompjes van. Leg er een paar cranberry’s op als kerstballen en klaar ben je. Supersimpel om te maken maar wel echt heel leuk.

kersthapje kerstboom met leverworst
kersthapje kerstboom met kaas, maar dat kan ook met leverworst natuurlijk

Kerstboom borrelhapje met leverworst

Voor dit hapje heb je een komkommer nodig, een paar plakjes leverworst en een wortel. Met een dunschiller of een kaasschaaf maak je plakken komkommer in de lengte. Dep de komkommer droog en vouw er een boompje van. Bovenop komt een piek van wortel. Met een vaste hand of met koekjessteker maak je een ster. De basis van de boom maak je van leverworst (of kaas zoals je op de foto ziet)

Stokbrood met leverworst en vijgenjam

Nog een heel erg lekker hapje met leverworst: leverworst op een warm stokbroodje met vijgenjam. Het lekkerste is om het stokbrood kort te verwarmen in de oven. Leg er een plakje worst op en daarop weer een theelepeltje met vijgenjam. Echt om te smullen. Veel supermarkten hebben voorgesneden extra dunne plakjes stokbrood. Die zijn voor deze hapjes erg makkelijk maar je kunt ook gewoon zelf een baguette in sneetjes snijden.

Lekker voordelige hapjes

Leverworst hapjes kan je vrij voordelig maken. Gek genoeg is leverworst best heel voordelig. Het zijn dus erg fijne hapjes als je erg veel gasten krijgt. Je doet je gasten een groot plezier met één van deze hapjes en je portemonnee is er ook blij mee. Het enige waar ik nog wel even voor wil waarschuwen is het volgende: leverworst ziet er na een tijdje minder lekker uit. Maar dus niet een enorme berg hapjes met leverworst klaar om ze pas uren later te serveren. Deze hapjes zijn zo makkelijk te maken… doe het gewoon vlak voor je ze gaat serveren en maak niet te veel. Eventueel doe je later gewoon nog een rondje.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.