De 7 lekkerste rosbiefrolletjes als borrelhapje

Voor rosbiefrolletjes heb je rosbief nodig, maar wat is rosbief eigenlijk? De naam rosbief komt van het Engelse woord roast beef en dat betekent gebraden rundvlees. Voor rosbief wordt een groot mager stuk vlees gebruikt. De allerbeste rosbief komt van de dunne lende, de rug van een koe.

Van plakjes rosbief kan je heerlijke borrelhapjes maken Mijn favoriete recepten deel ik in dit artikel met je. Het zijn er niet minder dan 7.  Je bent dus nog wel even bezig om ze allemaal een keer te maken!

Rosbiefrolletjes met veldsla, pesto en Parmezaanse kaas

Wat heb je nodig voor deze lekkere rolletjes?

  • 10 plakjes rosbief
  •  ruim 2 eetlepels groene pesto
  •  100 gram crème fraiche
  •  peper naar smaak
  •  2 eetlepels geroosterde pijnboompitjes
  •  een klein scheutje olijfolie
  •  50 gram geraspte Parmezaanse kaas
  •  handje veldsla

En zo maak je ze klaar:

  • Meng de groene pesto met crème fraiche.
  • Leg een plakje rosbief neer en besmeer de rosbief met het pesto crème fraiche mengsel
  • Leg een klein plukje veldsla op de rosbief
  • rol de rosbief op en zet eventueel vast met een prikkertje
  • Sprenkel een beetje olijfolie over de rolletjes
  • Voeg peper en zout naar smaak toe
  •  verdeel de Parmezaanse kaas en de pijnboompitjes over de rolletjes
Serving small open sandwiches at garden party

Aziatische rosbiefrolletjes met rucola en een heerlijk sausje

Ingrediënten voor Aziatische rolletjes:

  • Een pakje rosbief van de vleeswarenafdeling
  • Een flinke hand rucola

Voor het sausje:

  • Een eetlepel honing
  •  50 ml sojasaus
  •  klein scheutje citroensap
  •  Een eetlepel zoete chilisaus
  •  versgemalen peper
  • Een eetlepel sesamzaadjes
  • Eventueel een klein beetje allesbinder 

Zo maak je de Aziatische rolletjes klaar:

  • Leg een plakje rosbief meer op een plat bord en leg daarop een plukje rucola
  • Rol de rosbief op met de rucola erin
  •  doe de ingrediënten voor het sausje in een klein steelpannetje en verwarmen op laag vuur
  • Blijf af en toe roeren en wacht tot de saus stroperig is geworden
  • Verdeel de saus over de Aziatische rosbiefrolletjes

Rosbiefrolletjes met veldsla en tomaat en balsamico

Dit heb je nodig voor de allerlekkerste rosbiefrolletjes met tomaat:

  • 10 plakjes rosbief
  • Een half zakje veldsla
  • Een eetlepel kappertjes
  • Een eetlepel geroosterde pijnboompitjes
  • 10  a 15 cherry tomaatjes
  • Een flesje dikke balsamico creme
  • Geraspte Parmezaanse kaas
  • Versgemalen peper

Zo maak je ze klaar:

  • Snij de toch al kleine tomaatjes nog kleiner
  • Leg op een plakje rosbief een beetje veldsla
  • Verdeel de kleine blokjes tomaat en de kappertjes  en rol de rosbief op
  • Verse peper over de hapjes met rosbief malen
  • Nog een beetje Parmezaanse kaas snippers en wat geroosterde pijnboompitjes  over de hapjes strooien 
  • Genieten maar

zongedroogde tomaatjes

Rosbiefrolletjes met roomkaas en zongedroogde tomaatjes

Ingrediënten:

  • 10 plakjes rosbief
  • 1/2 bakje roomkaas
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • Pijnboompitjes
  • 4 zwarte olijven
  • Half zakje rucola

Zo maak je deze hapjes klaar

  • Snij de zongedroogde tomaatjes en de zwarte olijven fijn
  • Schep de roomkaas en de zongedroogde tomaatjes en olijven door elkaar
  • Op een plakje rosbief doe een dotje roomkaas mengsel
  • Leg er ook nog een beetje rucola op
  • Rol de rosbief op

Rosbiefrolletjes met mierikswortel

Ingrediënten:

  • 10 plakjes rosbief
  • 1 bakje zuivelspread naturel
  • 1 theelepel geraspte mierikswortel
  • Een paar takjes verse bieslook
  • Plukje veldsla

Zo maak je deze hapjes klaar:

  • Snij de verse bieslook fijn (knippen kan ook)
  • Meng in een kommetje de zuivelspread met de mierikswortel in de bieslook
  • Ligt op ieder plakje rosbief een beetje  zuivelspread met mierikswortel
  • Leg daar nog een beetje veldsla op
  • Rol de rosbief op en breng op smaak met versgemalen peper

Rosbiefrolletjes met ei en truffelmayonaise

Ingrediënten:

  • 8 plakjes rosbief
  • 2 hardgekookte eieren
  • Een handje rucola sla
  • 3 eetlepels truffelmayonaise

Zo maak je deze hapjes met rosbief en ei klaar:

  • Kook de eieren hard
  • Snij ieder ei in vier kwarten
  • Leg op ieder plakje rosbief een stukje ei en een klein beetje rucola
  • Rol de rosbief op
  • Op ieder rosbief hapje doe je een toefje truffelmayonaise,  een heel simpel, maar superlekker borrelhapje
guacamole voor op de rosbiefrolletjes
Guacamole voor op de rosbiefrolletjes

Rosbiefrolletjes met avocado

Ingrediënten:

  • 10 plakjes rosbief
  • Twee kleine avocado’s (of een grote avocado)
  • Snufje knoflookpoeder
  • Peper en zout naar smaak
  • een theelepel Chili explosion (Dat is van het merk Santa Maria, het is zo’n draaimolentje)
  • 1 eetlepel mayonaise
  • Een klein beetje limoensap

Zo maak je de hapjes met avocado en rosbief klaar:

  • Snij de avocado open en haal met een lepel het vruchtvlees eruit
  • Prak de avocado fijn met een vork
  • voeg de chili explosion peper en zout en knoflookpoeder toe, samen met de mayonaise
  • Roer tot een soort  guacamole
  • Leg op ieder plakje rosbief een theelepeltje guacamole
  • Oprollen en happen maar!
borrelhapje met rosbief

2 heerlijke andere hapjes met rosbief

Heb je weinig tijd, maar wil je wel indruk maken met een mooi borrelhapje? Probeer dan eens dit recept: Luxe hapjes met rosbief en tonijnsalade. Erg lekker en makkelijk om te maken. Het is al jaren een populair recept op deze site.

Een andere optie is het maken van een crostini met rosbief

Voorlopig heb je waarschijnlijk voldoende inspiratie voor allemaal lekkere hapjes. Heb je zelf nog een lekkere variant op deze rolletjes?? Ik hoor het heel graag van je via reactieformulier.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.