3 x eiersalade zonder mayonaise

Je kunt heel makkelijk eiersalade maken zonder mayonaise. Dat is lekker, en echt heel erg makkelijk. Je kunt mayonaise prima vervangen door Griekse yoghurt of andere lekkere producten. Hier vind je mijn favoriete recepten voor eiersalade zonder mayonaise.

eiersalade zonder mayonaise
eiersalade zonder mayonaise

Eiersalade zonder mayonaise – easy does it

Voor deze eiersalade heb je maar een paar ingrediënten nodig. De meeste heb je standaard wel in huis denk ik. Ik vervang de mayonaise door Griekse yoghurt, die is lekker romig. Zo krijg je een heerlijk stevige salade voor op brood of voor op toastjes.

Wat heb je nodig?

  • 2 eieren
  • Likje grove mosterd
  • Beetje kerriepoeder
  • Beetje paprikapoeder
  • Verse bieslook (fijngeknipt of fijngesneden)
  • Peper en zout naar smaak
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 sjalotje
  • Worcestersaus kan je ook toevoegen als je een pittige spicy versie wil maken

Zo maak je eiersalade zonder mayo klaar

  • Snipper het sjalotje
  • Kook de eieren hard in ongeveer 9 minuten
  • Pel de eieren prak ze fijn met een vork
  • Roer de kruiden en specerijen en de Griekse yoghurt, en het sjalotje erdoorheen
  • En klaar is je salade zonder mayo
lekkere eirsalade maar zonder mayo
lekkere eirsalade maar zonder mayo

Gezonde eiersalade met magere kwark

Ook met kwark kan je een lekkere frisse eiersalade maken. Met dit recept maak je een flinke bak heerlijke salade. Lekker voor bij de lunch, maar je kunt er ook heerlijke borrelhapjes mee maken. Lekker op een toastje, maar ook in een wrapje niet te versmaden natuurlijk.

Dit heb je nodig:

  • 4 hardgekookte eieren
  • Snufje knoflookpoeder
  • Snuf paprikapoeder en kerriepoeder
  • 1 theelepel mosterd
  • Verse bieslook
  • Eventueel een takje koriander (je moet ervan houden, ik lust het graag, maar als ik gasten krijg laat ik het eruit, niet iedereen lust koriander)
  • 2 eetlepels magere kwark
  • 1 eetlepel zuivelspread

Zo maak je eiersalade met magere kwark klaar

  • De hardgekookte eieren prak je met een vork in een kom
  • Voeg de overige ingrediënten toe en roer het door elkaar
  • Afgedekt met keukenfolie bewaren in de koelkast

Eiersalade met kwark en fritessaus

Fritessaus bevat veel minder calorieën dan mayonaise en toch smaakt het lekker romig. Door kwark en fritessaus te gebruiken voor je eiersalade spaar je heel wat calorieën uit. Nu zal ik niet zeggen dat zo’n salade skinny is of zo. Wel bevat eiersalade vrij weinig koolhydraten. Zoek je dus koolhydraatarme recepten dan is eiersalade best een heel goed idee.

Ingrediënten eiersalade met kwark en fritessaus

  • 4 eieren (hardgekookt)
  • 1 sjalotje
  • 2 eetlepels kwark
  • 2 eetlepels fritessaus
  • Snufje peper en zout naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel mosterd
  • Verse bieslook

Zo maak je de eiersalade met kwark en fritessaus klaar

  • De hardgekookte eieren verkruimel je met een vork
  • Snij het sjalotje fijn
  • Voeg alles samen in een kom en roer goed door elkaar
  • Simpel toch?

Lekkere varianten op deze 3 eiersalades:

Doe er fijngesneden plakjes ham doorheen. Ik ben zelf dol op rauwe ham. Rauwe ham is vrij zout dus doe rustig aan met zout door je eiersalade doen in dat geval. Ook lekker: reepjes gerookte zalm. Snij de zalm in dunne reepjes en doe die door de salade. Gebakken spekjes zijn natuurlijk ook lekker door de salade met ei.

Hoe lang kan je verse zelfgemaakte eiersalade bewaren?

Verse eiersalade kan je theoretisch 3 dagen bewaren in de koelkast. Ik zeg bewust theoretisch want meestal is het gewoon op na 1 dag. Dek de salade af met plastic keukenfolie. Zorg voor zo min mogelijk lucht bij de salade. Als het even kan gebruik je een passend plastic bakje met deksel. Gebruik wel een schoon mes als je wat uit het bakje haalt en daarna weer terugzet in de koeling. Daarmee voorkom je besmetting met bacteriën. Zo blijft je eiersalade prima 3 dagen goed.

Inspiratie voor deze recepten heb ik opgedaan op deze site. Supermakkelijk, een site met alleen maar eiersalade recepten.

Als je nu toch eieren kookt, maak er dan meteen een paar extra voor gevulde eieren

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.