Zalmmousse amuse snel en eenvoudig

Amuse… het lijkt wel een toverwoord de laatste jaren. Het klinkt meteen al zoveel lekkerder dan liflafje vooraf, klein luxe hapje.

Noem dit hapje dus amuse van zalmmousse als je vrienden vragen wat je voor lekkers hebt gemaakt. Je gaat ze niet aan hun neus hangen dat je binnen een paar minuten klaar was met het maken van deze amuse he? Dat blijft ons geheimpje.

Deze amuse serveer ik het liefst in een klein glaasje. Je hebt volop keuze in leuke amuseglaasjes bij elke kookwinkel maar ook bij warenhuizen heb je volop keus. Amuse in een glaasje staat lekker luxe, het is makkelijk eten, ook staand bij een receptie. Zo’n amuselepel kan natuurlijk ook, dat is wel lekker klassiek maar misschien minder praktisch. Onderstaand recept is heel basic en simpel. Je kunt er meer ingrediënten aan toevoegen maar op deze manier is het ook al heel erg lekker.

Wat heb je nodige voor deze zalmmousse?

  • 200 gram gerookte zalm
  • 200 ml crème fraiche
  • Peper en zout
  • Garnering: kies uit bijvoorbeeld een vers takje dille, imitatie kaviaar, dunne reepjes zalm, reepje witlof
  • Voor een pittige variant: voeg een klein theelepeltje mierikswortelpasta toe
Amuse van zalmmousse is super eenvoudig om zelf te maken

Amuse van zalmmousse is super eenvoudig om zelf te maken

Hoe maak je die eenvoudige zalmmousse?

  • Van de zalm leg je een klein stukje apart, die gebruiken we straks om mee te garneren
  • Het is belangrijk om de zalm en crème fraiche lekker koud te bereiden, haal de ingrediënten dus pas vlak voor bereiding uit de koeling
  • De zalm en de crème fraiche in de keukenmachine doen en mixen tot het een smeuïge mousse is geworden
  • Voor de pittige variant doe je ook een beetje mierikswortelpasta bij
  • Als de mousse te dik is een heel klein beetje water toevoegen
  • Breng de mousse op smaak met peper en zout (meestal is alleen maar peper nodig want de zalm is al vrij zout van zichzelf)
  • Schep de mousse netjes in de glaasjes (met twee lepels bijvoorbeeld canellen maken)
  • Garneer de zalmamuse met een paar reepjes verse zalm, of met een klein lepeltje imitatiekaviaar
  • Koud opdienen

 

Latest Comments

  1. Elke 28/12/2016

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.