Zalmhapjes in bladerdeeg met monchou

Lees hier hoe je een makkelijk zalmhapje maakt met bladerdeeg uit de oven. Perfect als feesthapje, amuse of als borrelhapje.

Ik maak deze hapjes met MonChou maar je kunt ook bijvoorbeeld kruidenkaas, of geitenkaas gebruiken. Net wat je in huis hebt maar met monchou is wel het lekkerste door zijn zachte milde smaak.

Het fijne van deze bladerdeeghapjes met zalm is dat je de voorbereidingen van tevoren al kunt doen en dat je tijdens de borrel alleen nog maar de bakplaat in de oven moet schuiven. Sta je in ieder geval niet de hele avond in de keuken iedereen van zijn natje en zijn droogje te voorzien.

meer hapjes met zalm

Dit recept is goed voor 12 kleine warme hapjes

Zalmhapjes in bladerdeeg: een super simpel recept en de absolute hit op ieder feestje

Zalmhapjes in bladerdeeg: een super simpel recept en de absolute hit op ieder feestje

Wat gaat er in deze zalmhapjes?

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 150 gram gerookte zalm
  • 200 gram monchou
  • Beetje verse dille
  • Versgemalen peper
  • 1 ei

Zo maak je heerlijke warme hapjes met zalm in bladerdeeg

  • Begin met het voorverwarmen van de oven op 200 graden
  • Ontdooi het bladerdeeg
  • Snij de plakjes bladerdeeg diagonaal door
  • Beleg ieder driehoekje met wat zalm en een beetje monchou
  • Een beetje peper over de hapjes malen
  • Een beetje dille fijnsnijden en ook op de zalm en monchou leggen

dille doet het goed bij visgerechten

dille doet het goed bij visgerechten

  • Nu kan je de hapjes dichtvouwen (dus dan krijg je een nog kleiner driehoekje in de vorm van een appelflap)
  • Eitje even klutsen
  • Bestrijk het bladerdeeg met ei voor een mooier korstje
  • Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier
  • Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven
  • Na 25 minuten wachten kan je hapjes uit de oven halen en serveren aan je gasten (of je eet ze allemaal helemaal alleen op)

hartige bladerdeeghapjes met brie en chorizo

Wedden dat jij deze hapjes nog veel vaker gaat maken? Ze zijn bij feestjes immens populair.

 

 

Latest Comments

  1. admin 09/05/2017

Laat een reactie achter