Opgerold brood met zalm op een spiesje

Dit recept is zowel voor borrelhapjes als voor de high tea ideaal. Eigenlijk is het recept gejat van een high tea waar ik ooit was maar als je de zalmrolletjes op het einde nog even in kleine stukjes snijdt, dan is het ook een prima borrelhapje.

Laat je niet afschrikken door zo’n mooi hapje qua uiterlijk, het is echt niet moeilijk. De looks zijn goed maar moeilijk is het niet om ze zelf te maken.

Nog even over de zalm: je kunt gewone plakjes gerookte zalm gebruiken maar er zijn ook vaak sandwich plakjes te koop in de supermarkt, die passen qua maat perfect op deze borrelhapjes maar per kilo ben je natuurlijk wel iets duurder uit.

Wat heb je nodig voor deze borrelhapjes?

  • 5 sneetjes casinobrood
  • 1 pakje zuivelspread (light voor de liefhebbers van minder calorieën)
  • Handje ijsbergsla
  • 5 plakken gerookte zalm
  • Versgemalen peper
gerookte zalm op opgerold brood het lijkt heel moeilijk maar dat is het echt niet

gerookte zalm op opgerold brood het lijkt heel moeilijk maar dat is het echt niet

Hoe maak je deze opgerolde broodjes met zalm?

  • Snij de korstjes van het casinobrood af
  • Met een deegroller (of een wijnfles) rol je het brood een beetje plat
  • Besmeer het brood met de zuivelspread
  • Verdeel een beetje ijsbergsla over het brood
  • Leg op elk broodje een plakje gerookte zalm
  • Naar smaak versgemalen peper over de zalm doen
  • Rol nu het brood strak op en wikkel het in huishoudfolie
  • Leg de broodrolletjes minimaal een half uur in de koelkast (ivm opstijven)
  • Voor gebruik de rolletjes in drieën snijden en de hapjes rijg je per stuk aan een sateprikker

Probeer eens een variant met bieslook in plaats van ijsbergsla. Ook een aanrader: kruidenkaas en rauwe ham in plaats van zuivelspread en gerookte zalm.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *