Mini pasteibakjes met vulling van geitenkaas en parmaham

Mini pasteibakjes vullen is zo onwijs leuk! Je kunt er veel kanten mee op. Ik had ze in gedachte voor de paasbrunch maar ze zijn in de kast blijven liggen. Nu heb ik dus lekkere borrelhapjes gemaakt dan de snack-cupjes. Heerlijk met een vulling van zachte geitenkaas-creme met honing en bovenop een lekker reepje Italiaanse Parmaham.

Snelle mooie hapjes maken

Voor het maken van deze hapjes hoef je niet lang in de keuken te staan. Ik kocht een pak mini-pasteitjes bij de Hoogvliet supermarkt. Die zet je ongeveer 8 minuten in de oven en dan pak je een theelepeltje en vullen maar! In totaal 12 minuten bezig geweest en het grootste deel van de tijd kan je iets anders doen, de tijd dat de mini pasteibakjes in de oven staan kan je prima gebruiken om de keuken een beetje op te ruimen. Is dat ook eindelijk weer eens gedaan.

mini pasteibakjes met vulling van geitenkaas en parmaham

mini pasteibakjes met vulling van geitenkaas en parmaham

Mini pasteibakje vullen, wat heb je nodig?

  • 1 pak mini pasteibakjes
  • 1 bakje geitenkaas creme met honing (ik koop ze bij de Lidl)
  • 2 plakjes parmaham
  • Beetje verse bieslook

gevulde mini pasteibakjes zijn heel snel en makkelijk te maken

gevulde mini pasteibakjes zijn heel snel en makkelijk te maken

Zo maak je de allerlekkerste mini pasteibakjes als borrelhapje klaar

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Zet de pasteibakjes 8 minuten in de voorverwarmde oven
  • Schep met een theelepeltje de geitenkaascreme in de bladerdeeg bakjes
  • De bieslook knippen en een paar stukjes bieslook over de pasteibakjes verdelen
  • Snij lange reepjes van de parmaham en rol zo’n reepje op
  • Steek het rolletje parmaham in de geitenkaas creme
  • Klaar ben je!

Zoals je ziet, je hoeft geen keukenprises te zijn om dit lekkere pasteihapje klaar te maken maar toch ziet het er feestelijk en lekker uit! Enne, het smaakt fantastisch.

De smaak te pakken? bekijk hier nog veel meer lekkere hapjes met bladerdeeg

Je kunt mini pasteitjes vullen met allerlei verschillende ingredienten. Wat dacht je van kruidenkaas en dan een reepje zalm er op? Laat hieronder je vultips voor pasteitjes achter. Dan kunnen anderen ook genieten van jouw creaties.

Laat een reactie achter