Lekkere hapjes met ansjovis – ansjovis tapenade op 2 manieren

Ik ben dol op ansjovis hapjes. Ansjovis is heerlijk zout visje en uitermate geschikt om er tapenade van te maken. Die tapenade smeer ik het liefst op gewoon stokbrood uit de oven. Heel simpel maar o zo lekker.

Vroeger kocht ik mijn tapenade altijd in de supermarkt, maar met dit recept voor ansjovis tapenade maak je heel makkelijk en snel (en veel goedkoper) de lekkerste smeersels voor op broodjes of toastjes.

Aan de slag dus!

Zelf lekkere tapenade maken, dat is heel makkelijk en super lekker

Zelf lekkere tapenade maken, dat is heel makkelijk en super lekker

Wat moet je in huis halen voor de lekkerste ansjovis hapjes?

  • 1 blikje ansjovis
  • 200 gram zwarte olijven (pitloos)
  • 3 a 4 eetlepels kappertjes
  • 2 teentjes verse knoflook
  • 2 theelepels mosterd
  • Scheutje olijfolie

Zo maak je er tapenade met ansjovis van

Maak de ansjovisfilets uit blik een beetje schoon, de olie van de filets af deppen

Doe alle ingredienten in een hoge mengkom en dan met een staafmixer (of je gebruikt een blender) tot een briljant lekkere tapenade pureren. Doe rustig aan met de olie, je kunt er altijd nog een beetje aan toevoegen.

Je kunt de ansjovistapenade ook op deze manier maken:

  • 1 blikje ansjovis filets
  • 100 gram zwarte olijven (pitloos)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 1 theelepel tijm
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels kappertjes
  • Scheutje olijfolie

Het maken van deze tapenade werkt verder op dezelfde manier.

Kan je tapenade invriezen?

Waarschijnlijk heb je na het maken van één van deze 2 recepten best veel tapenade die je niet in 1 avond op wil maken. Kan je die tapenade invriezen?

Ja gelukkig kan dat. Je kunt tapenade het beste invriezen in kleine porties. Zorg wel voor een luchtdicht afgesloten doosje of zakje. De smaak kan na het ontdooien wel iets afwijken maar het is nog steeds erg lekker hoor! Door het in kleine porties in te vriezen kan je per keer een klein beetje gebruiken. Handig om standaard in je vriezer te hebben.

Laat een reactie achter