Borrelhapjes Maken

recepten voor borrelhapjes verjaardag of zomaar
Zo komen de knakworstjes in bladerdeeg uit de oven
Zo komen de knakworstjes in bladerdeeg uit de oven

Knakworstjes in bladerdeeg

Hoe simpel wil je het hebben? Lekkere knakworstjes in bladerdeeg. Zo klaar en het smaakt prima, vooral als je echte goede knakworstjes gebruikt (dus niet die plop-worstjes)

Bladerdeeghapjes maken is vrij eenvoudig, en knakworstjes in bladerdeeg maken is al helemaal lekker simpel.

Vooral kinderen zijn er helemaal dol op. Bladerdeeghapjes met knakworst heb je in een paar minuten in de oven staan. Je kunt het als borrelhapje gebruiken maar je kunt ze ook prima als lunch gebruiken. Lekker voor de woensdagmiddag.

Knakworstjes moeten knak zeggen

De reden waarom ik denk dat vooral kinderen gek zijn op deze hapjes is dat veel volwassenen niet zo dol zijn op knakworstjes. Dat is in veel gevallen ook niet meer dan terecht. Knakworstjes zijn in veel gevallen gewoon vies… De goedkope worstjes zeggen dan ook geen knak maar meer plop.

Als je knakworstjes in bladerdeeg gaat maken, koop dan goede worstjes, dus de worstjes die echt knak zeggen als je er in bijt. Ik heb laatst bij zo’n heel goedkope supermarkt echte verse knakworstjes gekocht, wat een verschil! Meer smaak, betere structuur dus echt veel lekkerder. Mijn advies is dus om niet te besparen op de worstjes, het verschil in smaak is te groot.

Zo komen de knakworstjes in bladerdeeg uit de oven

Zo komen de knakworstjes in bladerdeeg uit de oven

Wat heb je nodig voor deze lekkere bladerdeeghapjes?

  • 6 Verse (!) goede knakworstjes
  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • Beetje currysaus

Knakworstjes in bladerdeeg maken, hoe doe je dat?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • Bladerdeeg laten ontdooien
  • 1 worstje in het midden van een plakje bladerdeeg leggen
  • Beetje curry langs het worstje doen
  • Bladerdeeg dichtvouwen en goed dichtplakken aan de zijkant
  • Eitje klutsen in een kommetje en met een kwastje het bladerdeeg insmeren
  • Leg de bladerdeeghapjes op een bakplaat met ovenpapier en doe ze in de oven
  • Na ongeveer 18 minuten zijn je knakworstjes in bladerdeeg klaar
Gebruik een geklutst ei om je knakworstjes in bladerdeeg te voorzien van een mooi glanzend laagje

Gebruik een geklutst ei om je knakworstjes in bladerdeeg te voorzien van een mooi glanzend laagje

Tip: maak je bladerdeeg niet te klein, als de randjes elkaar net raken gaan ze stuk tijdens het bakken omdat het deeg gaat rijzen in de oven en dan springen ze open.

Je kunt ook een variant maken op dit recept: knakworstjes met geitenkaas in bladerdeeg

De worstjes in bladerdeeg kunnen bijna de oven in

De worstjes in bladerdeeg kunnen bijna de oven in

Pin It
←More from Bladerdeeghapjes

Terug naar boven