Hartige bladerdeeghapjes met brie en chorizo

Een paar dagen geleden was ik zelf jarig. Natuurlijk ben ik me helemaal te buiten gegaan met het maken van verjaardagshapjes maar zoals het meestal gaat: nog steeds een koelkast vol met lekkere ingrediënten een paar dagen na mijn verjaardag.

Om niet alles weg te gooien ben ik even Crea Bea geweest. Zelf roep ik altijd dat bijna alles in bladerdeeg uit de oven erg smakelijk is dus vanavond heb ik een nieuw lekker hapje verzonnen.

De brie en de chorizo moesten nu echt op dus dat is de basis van dit feesthapje. Om het lekker simpel te houden heb ik er alleen een sjalotje aan toegevoegd (die had ik ook nog maar die blijven wel even goed, was puur voor de smaak) en natuurlijk bladerdeeg, die heb ik standaard in het vriesvak liggen.

Omdat ik van alles wilde opmaken zijn de hoeveelheden in de receptuur vrij bijzonder maar je snapt nu dus waarom, het zijn allemaal restjes maar het zijn toch goed gevulde bladerdeeghapjes geworden.

Deze hartige bladerdeeghapjes zijn erg lekker geworden, prima om als borrelhapje te serveren of om lekker te snacken voor de tv (kop soep erbij en de zaterdagavondmaaltijd is weer klaar!)

Dit recept is goed voor 14 grote bladerdeeghapjes of 28 kleine borrelhapjes

hartige bladerdeeghapje met brie en chorizo

ze zijn echt heel lekker geworden

Ingrediënten voor hartige bladerdeeghapjes

  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 1 ei
  • 60 gram chorizo
  • 120 gram brie
  • 1 sjalotje
Brie chorizo en sjalotje

Brie chorizo en sjalotje

Hartige bladerdeeghapjes maken, hoe doe je dat?

  • De oven voorverwarmen op 200 graden
  • De plakjes bladerdeeg laten ontdooien
  • De chorizo, brie en het sjalotje in kleine stukjes snijden
  • De brie, chorizo en sjalotje in een kommetje doen en door elkaar husselen
  • Ieder plakje bladerdeeg in twee (diagonaal snijden) of 4 stukjes verdelen
  • Op ieder stukje bladerdeeg met een theelepeltje een schepje van het mengsel leggen en dan het hapje dichtvouwen (je kunt er driehoekjes van vouwen, of envelopjes of een soort rolletjes maken) wel aan de zijkanten goed dichtplakken
  • Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bestrijk het bladerdeeg met een rauw geklutst ei, dat geeft een mooi kleurtje in de oven
  • De bakplaat in de oven doen en na 15 a 20 minuten (als de hapjes mooi opbollen en lichtbruin krokant zijn) haal je ze uit de oven. Meteen warm opdienen.
  • Eet smakelijk
hartige bladerdeeghapjes in wording

hartige bladerdeeghapjes in wording

Recente reacties
  1. Cheryl 31/12/2012

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *