Hartig bladerdeegtaartje met tomaat

Dat lekker helemaal niet moeilijk hoeft te zijn bewijst dit lekkere recept voor een klein hartig taartje met tomaat en een beetje kaas. Het zijn heerlijke vegetarische bladerdeeghapjes. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig en het kan bijna niet mislukken.

De tomaten moeten we straks in plakjes snijden. Probeer dat maar eens netjes te doen met een normaal mes… Hoe goed je ook je ook je best doet, je duwt al snel te hard en dan komt de halve inhoud van de tomaat er al uit voor je een net plakje hebt gesneden. Gebruik daarom een tomatenmes. Ben je voor altijd van dat geknoei af.

In dit recept gebruiken we gorgonzola als kaasje om de tomatentaartjes mee te gareren maar je kunt ook een ander lekker kaasje gebruiken zoals bijvoorbeeld feta of gewone geraspte kaas.

Ingrediënten voor bladerdeegtaartje met tomaat

  • 6 plakjes bladerdeeg
  • 8 trostomaten
  • 1 eierdooier
  • Klein puntje gorgonzola kaas (of jouw persoonlijke favoriete kaas)
  • Beetje olijfolie
  • Peper en zout
  • 6 theelepels mosterd
plakjes tomaat kun je het beste snijden met een echt tomatenmesje

plakjes tomaat kun je het beste snijden met een echt tomatenmesje

Hoe maak je het bladerdeegtaartje?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en leg ze op het aanrecht om te ontdooien
  • Rol de plakjes een beetje uit met een deegroller (of met een fles)
  • Snij met een mesje of met een uitsteekvorm mooie rondjes van het bladerdeeg
  • Leg de plakjes bladerdeeg op een bakplaat met ovenpapier
  • Bestrijk ieder bladerdeegrondje met een beetje mosterd
  • Was de tomaten en snij de tomaten met een tomatenmesje in dunne plakjes
  • Leg de plakjes tomaat dakpansgewijs in een cirkel op de bladerdeeg rondjes, buitenste randje vrij houden
  • Klop de eidooier een beetje los en bestrijk de rand van het bladerdeeg rondje met eigeel (zo’n kwastje is nu wel handig)
  • Snij de gorgonzola in kleine blokjes en verdeel dat over de tomatentaartjes
  • Beetje peper en zout er over en een klein scheutje olijfolie maken de taartjes helemaal af
  • Nu kunnen de taartjes de oven in en na 15 a 20 minuten zijn ze klaar en mooi goudbruin

Een perfect hapje voor een borrel (misschien wil je ze dan iets kleiner maken vooraf, of later in puntjes snijden) maar ook perfect als warm hapje bij een buffet.

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *