Gevulde bleekselderij op 3 manieren

Gevulde bleekselderij, eigenlijk een retrohapje maar wat goed is gaat nooit echt verloren bij borrelhapjes. Gevulde bleekselderij is hartstikke lekker en een leuk fris hapje wat op geen verjaardag mag ontbreken.

Stengels van bleekselderij hebben zo’n handige vorm (soort kano vorm) dat je zou denken dat ze ooit gemaakt zijn om ze te kunnen vullen met lekkere dingen. Maar waarmee gaan we die stengels bleekselderij vullen dan? (je oma kent waarschijnlijk wel 10 manieren, ooit waren deze hapjes heel populair)

Om de nieuwe generatie op weg te helpen heb ik 3 lekkere manieren bij elkaar gezet op een lekkere vulling te maken voor bleekselderij.

Weer zo'n waanzinnig lekker retro-hapje: gevulde bleekselderij. Jarenlang niet meer gegeten maar nu de retrohapjes weer helemaal hip zijn.... snel weer eens maken.

Weer zo’n waanzinnig lekker retro-hapje: gevulde bleekselderij. Jarenlang niet meer gegeten maar nu de retrohapjes weer helemaal hip zijn…. snel weer eens maken. (ik sta niet op deze foto trouwens;-)

Over de bleekselderij zelf: koop ze met een beetje brede stengels, dat is makkelijker vullen. Was de bleekselderij en snij ze in stukken van ongeveer 5 cm. Eventuele draden haal ik er altijd uit.

Gevulde bleekselderij met roquefortmousse en walnoten

Ingrediënten:

  • 100 gram verse naturel roomkaas
  • 100 gram Roquefort
  • 2 eetlepels kookroom of slagroom
  • Fijngeknipte bieslook
  • Beetje versgemalen peper (peper met knoflook is ook erg lekker voor dit recept)
  • 6 stengels bleekselderij
  • 3 eetlepels gehakte walnoten

Zo maak de hapjes klaar:

Prak de 2 soorten kaas met een vork zo klein en zo fijn mogelijk. Doe de bieslook en room erbij en roer er een gladde mousse van. Breng de roquefortmousse op smaak met een beetje peper. Nu kan je de holle kant van de bleekselderij vullen met dit mengsel. Garneer met een klein beetje gehakt walnoten. Zet de hapjes in de koelkast tot gebruik.

Bleekselderij gevuld met zalm en roomkaas

Ingrediënten:

  • 50 gram gerookte zalm
  • 150 gram verse roomkaas
  • Fijngeknipte bieslook of dille
  • Versgemalen zwarte peper
  • Klein scheutje room
  • Fopkaviaar (imitatie kaviaar)voor de luxe uitstraling
  • Paar stengels bleekselderij

Geef je gevulde bleekselderij met zalmmousse een extra luxe uitstraling met wat imitatiekaviaar

Geef je gevulde bleekselderij met zalmmousse een extra luxe uitstraling met wat imitatiekaviaar

Zo maak je een lekkere vulling met zalm voor je bleekselderij hapjes

Ze zalm heel erg fijnsnijden, maak er een soort gehakt van. Doe de zalm en de roomkaas in een kom en meng het goed door elkaar. Voeg een beetje room toe om het smeuïg te maken. Meng de bieslook of dille door de mousse en breng op smaak met een beetje versgemalen peper. Vul de stengels bleekselderij met deze zalmmousse en garneer met een klein beetje imitatiekaviaar.

De snelste variant van gevulde bleekselderij (met filet americain vulling) als borrelhapje

Ingrediënten:

  • Bakje filet americain
  • 1 eetlepel kappertjes
  • Paar stengels bleekselderij

Zo maak je er een mooi borrelhapje van: Doe de filet americain in een spuitzak met kartelmondje. Spuit een mooie toef filet americain op ieder stukje bleekselderij. Garneer met een paar kappertjes en klaar ben je! Zo snel heb je nog nooit een borrelhapje gemaakt denk ik. Tip: filet americain vers van de slager is veel lekkerder dan die prefab uit de supermarkt. Je bent wel wat meer geld kwijt maar echt, je kan het verschil proeven.

Laat een reactie achter