Crostini hapjes maken met roomkaas en kastanjechampignons

Zin in een lekkere crostini hapjes met kastanjechampignons? Dan moet je deze crostini’s eens proberen. Een heerlijk warm hapje waar ik zelf mijn vingers bij op eet. Heel erg lekker als borrelhapje maar ook als aperitiefje te gebruiken.

Ik gebruik voor dit recept het liefste kastanjechampignons. Die hebben een lekkere nootachtige smaak. Ze zijn bij de meeste supermarkten gewoon te koop naast de gewone witte champignons.

Zelf crostini hapjes maken is super eenvoudig! Deze vegetarische crostini's zijn super lekker als borrelhapje maar je kunt ze ook serveren als voorgerechtje.

Zelf crostini hapjes maken is super eenvoudig! Deze vegetarische crostini’s zijn super lekker als borrelhapje maar je kunt ze ook serveren als voorgerechtje.

Ingrediënten voor crostini hapjes maken met kastanjechampignons en roomkaas

  • 1 afbak stokbrood
  • Beetje olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • Half bakje kastanjechampignons
  • Peper en zout
  • Smeerbare roomkaas naturel
  • Paar sprietjes bieslook

zelf crostini maken: echt niet moeilijk!

zelf crostini maken: echt niet moeilijk!

Zo maak je de crostini’s met roomkaas en champignons

  • Snij het stokbrood in plakjes
  • Smeer beide kanten in met een beetje olijfolie
  • Snij een teentje knoflook open en haal de knoflook heen en weer over het brood
  • Leg de sneetjes stokbrood een paar minuten in de oven tot ze mooi krokant zijn geworden
  • De kastanjechampignons in vieren snijden en kort bakken in een koekenpan met wat olie en de knoflook. Doe er ook nog peper en zout naar smaak overheen.
  • Als de sneetjes stokbrood krokant uit de oven zijn gekomen besmeer je ze met de naturel roomkaas
  • Leg op iedere crostini een paar gebakken kastanjechampignons
  • Garneer met wat verse bieslook

Een super simpel vegetarisch borrelhapje. Heel makkelijk om te maken maar o zo lekker! Bijkomend voordeel: het is een heel goedkoop hapje om te maken. Hé, we kunnen onze centen maar één keer uitgeven.

Tip: crostini hapjes met rosbief

Laat een reactie achter