Courgetterolletjes met geitenkaas als vega borrelhapje

Vandaag heb ik heerlijke courgetterolletjes met geitenkaas gemaakt als borrelhapje. Gisteren een flink deel van de courgette gebruikt voor door de pastasaus en toen was er nog een klein stukje over. Wat zal ik daar toch eens mee doen? Weggooien is toch zonde!

zelfgemaakte courgetterolletjes met geitenkaas. Ze zijn super lekker geworden

zelfgemaakte courgetterolletjes met geitenkaas. Ze zijn super lekker geworden

Ik heb er een heel makkelijk borrelhapje met courgette en geitenkaas van gemaakt. Echt een aanrader! De meeste recepten die je tegenkomt zijn meer een soort voorgerechten omdat ze dan een hele courgette oprollen. Die vind ik echt veel te groot om als borrelhapje te serveren. Ik had ongeveer 1/3 courgette over en dat was eigenlijk een prima maat voor deze courgetterolletjes.

Het snijden gaat prima met een kaasschaaf, maar om nou te zeggen dat ze allemaal goed lukten…. Nee! Soms schiet je toch een beetje uit en dan zit je met een half plakje courgette. Jammer… als iemand leuke tips heeft hou je dat kan voorkomen? Laat het onderaan even weten.

Klik voor grote weergave infographic courgetterolletjes

Klik voor grote weergave infographic courgetterolletjes

Ingrediënten voor courgetterolletjes met geitenkaas

Verder heb je nodig: een kaasschaaf of mandoline om plakjes courgette te maken. Een grillpan of klapgrill/ contactgrill om die mooie streepjes op de courgette te bakken.

vegetarische courgetterolletjes hapjes

vegetarische courgetterolletjes hapjes

De lekkerste courgette hapjes met geitenkaas maak je zo:

  • Met een kaasschaaf maak je lange plakjes courgette
  • Druppel er wat olijfolie overheen
  • Beetje peper en zout er overheen doen
  • Bak de plakjes courgette in de grillpan aan beide kanten tot je een mooi streepjesmotief hebt
  • Smeer een beetje geitenkaas crème op de reepjes courgette
  • Oprollen, prikkertje erin steken en klaar!

Het zijn echt lekkere vegetarische hapjes geworden en wij hebben ze meteen warm opgegeten maar je kunt ze ook prima koud serveren. Dit soort hapjes ga ik nog veel vaker maken. Het lijkt me ook erg lekker met parmaham, of met zalm. Ook kan je bijvoorbeeld kruidenkaas gebruiken. Wat vinden jullie, zal ik die hapjes ook op de site plaatsen? Hebben jullie nog lekkere vultips?

Laat een reactie achter