Bruschetta met vijgenjam en gorgonzola

Tijd voor een lekker recept voor heel eenvoudige bruschetta hapjes. Bruschetta is een lekker Italiaans hapje. Het is een sneetje brood met olie en eventueel wat knoflook uit de oven met daarop een lekkere topping.

Bruschetta is het grotere broertje van crostini. Crostini maak je door het brood dunner te snijden en ook kleiner brood te gebruiken. Voor crostini gebruik ik meestal een baguette, en voor bruschetta lekker vers landbrood of ciabatta.

Deze topping is echt verrukkelijk: het zoetige van de vijgenjam samen met de sterke smaak van de gorgonzola. Echt goddelijk!

Goddelijk lekker bruschetta hapjes: met een topping van vijgenjam en gorgonzola

Goddelijk lekkere bruschetta hapjes: met een topping van vijgenjam en gorgonzola

Ingrediënten voor bruschetta met vijgen en gorgonzola

  • 1 ciabatta of een stuk vers landbrood
  • 6 -8 eetlepels vijgenjam
  • 100 gram gorgonzola
  • Olijfolie
  • 1 teentje knoflook

Zo maak je zelf heerlijke bruschettahapjes met vijgenjam en gorgonzola

  • Snij het brood in sneetjes van ongeveer 1 cm dikte
  • Besprenkel het brood met olijfolie en wrijf de broodjes in met een opengesneden stukje knoflook
  • Leg de broodjes op een bakplaat en zet ze 5 a 10 minuten in de oven, tot ze mooi knapperig zijn geworden
  • Besmeer daarna elk broodje met een beetje vijgenjam en leg er wat verkruimelde gorgonzola op
  • Je kunt nu de broodjes nog heel even terugplaatsen in de oven of je kunt meteen aanvallen
  • Zo maak je heel makkelijk de meest fantastische Italiaanse bruschetta hapjes met vijg en gorgonzola

Je kunt er trouwens ook nog een plakje rauwe ham op leggen, dat is ook super lekker.

Waar kan je vijgenjam kopen?

Vijgenjam is gewoon in de grotere supermarkten te koop. Mijn appie heeft die potjes vijgenjam met zo’n tafelkleed dekseltje. Erg lekker, niet alleen voor borrelhapjes maar ook gewoon voor op brood.

Liever bruschetta maken met tomaat? kijk dan eens op deze pagina

 

Laat een reactie achter